Nummer 4, juli 2005

Nummer 4, juli 2005

Cover

Haar: Andy Uffels@BCreatives Amsterdam
Haar assistentie: Els Suurs, Marriet Gakes en Petri Groenendijk
Make-up: Dominique @ Touche
Fotografie: Hans de Vries
Styling: Angela Kuperus
Met medewerking van Farouk Systems USA

Zwolse daklozen staan model

Λ Op de redactie kwam deze prachtige fotoshoot binnen van Hair Today uit Zwolle. De foto's zijn onder andere ingezonden voor de Coiffure Award, maar waren blijkbaar iets te extreem om in de prijzen te vallen. Voor Le Salon kan het echter niet ver genoeg gaan en we spraken met Jeroen Beuving, die de creatieve leiding heeft binnen Hair Today en het idee van de extreme foto's bedacht. In Le Salon vind je de fotoreportage en een interview met het creatieve brein.

Salon International

Λ Altijd actuele, toonaangevende haarmode uit de hele wereld; voor dames (Donna) en heren (Uomo). Het prestigieuze Italiaanse fotoboek Salon International is nu, exclusief bij Le Salon, ook in de Benelux verkrijgbaar. Salon International is bijzonder fraai uitgevoerd in luxe groot formaat en toont je de nieuwste coupes en kapsels van befaamde trendsettende topkappers, aangevuld met duidelijke step-by-step technieken in meerdere talen. Wil je vrijblijvend kennismaken met deze boeken, lees in Le Salon hoe je een proefexemplaar kunt aanvragen.

Rocker Girl

Λ De inbreng van Schwarzkopf Professional in Rocker Girl is een kapsel met korte interne lengtes, overlopend naar lange, hoekige contouren, zacht, gebroken en losbandig. Dit wordt versterkt door een permanenttechniek, die het haar spiraalvormig maakt. Overlappende driehoeken worden vanuit verschillende hoeken ingedraaid; de aanzet alleen op de kruin voor volume en strakker in de nek om de vorm te ondersteunen. In Le Salon wordt stap-voor-stap uitgelegd hoe de creatie tot stand is gekomen.

Coiffure Award

Λ Op 22 mei vond voor veel kappers dé avond van het jaar plaats: de uitreiking van de Coiffure Award. Aan de dresscode 'Black tie' had bijna iedereen zich gehouden, dus dat kappers zich goed kunnen kleden, werd ook hier weer duidelijk. Het galadiner, de geweldige shows en niet te vergeten de uitreiking van de awards, alles was even goed geregeld. Let us entertain you, was het thema van de veertiende editie van de Coiffure Award en daar had de organisatie niet over gelogen. Het was een spectaculair evenement, waar je in Le Salon nog veel meer over leest.

Fotogalerie, mannenspecial

Λ Le Salon biedt kappers, fotografen en stylisten de kans hun creaties te tonen in Le Salons Fotogalerie. Dit keer zijn de mannen aan de beurt. Foto's van kapsels van jonge mannen, mooie mannen en stoere mannen... Hier vind je alvast een voorproefje, de rest kun je bewonderen in het nieuwe nummer van Le Salon.

Is zo’n kapsel wel wat?

Λ De in de markt toonaangevende kappers en haarstylisten maken doorgaans zulke bijzondere, extravagante creaties, die voor 'gewone' mensen niet te verwezenlijken zijn. Willen de doorsnee kappers en de vrouwen die zij onder handen nemen, die creaties eigenlijk wel? We belden een aantal kapsalons. Kijk op de pagina Forum voor hun reactie. Wil jij je mening geven over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail met je reactie naar redactie@stylevision-magazine.nl en we plaatsen je reactie op de site.

Verder in dit nummer

Λ
  • Reportage: Haute Coiffure Gébert
  • Steekproef: Kapsalons onder de loep genomen
  • Event: Be a snob, get over the top
  • Presentatie: Anthony Mascolo in Parijs

  • Het volgende nummer van Le Salon verschijnt rond 16 augustus.