Nummer 3, mei 2005

Nummer 3, mei 2005

Cover

Haar: Andy Uffels @ BCreatives Amsterdam
Haar assistentie: Els Suurs, Marriet Gakes en Petri Groenendijk
Make-up: Dominique @ Touche
Fotografie: Hans de Vries
Styling: Angela Kuperus
Met medewerking van Farouk Systems USA

Koffijberg: stijlvol en strak

Λ 21 maart, de dag dat de lente officieel van start ging, vond de opening plaats van de vernieuwde en verbeterde salon van Richard Koffijberg. Niet alleen de ruimte, maar ook de naam van de kapperszaak is aangepast. Voorheen Richard Koffijberg Hairdressers, maar met de komst van dochter Kimm als nieuwe vennoot, was het niet meer dan logisch dat ook de naam werd aangepast: Koffijberg Hairdressers. Meer over de opening en de nieuwe inrichting, lees je in het komende nummer van Le Salon.

Herenmode herfst/winter 2005

Λ Ingrid Burger bezocht in Parijs de herenmodeshows en deed verslag van de gebeurtenissen achter de schermen. Andy Uffels was aanwezig om het haar te verzorgen van de mannelijke modellen. Wat zijn de trends voor de komende herfst/winter voor de heren? Je leest het in Le Salon.

Be a star

Λ 17 april vond in Wernhout de Star Party van Schwarzkopf Professional, Clynol en Indola plaats. Alles werd uit de kast gehaald om van deze dag een echte vip-dag te maken. Er waren diverse zalen waar je kon genieten van optredens (onder andere Xander de Buisonjé), dans en heerlijk eten. Het eten werd geserveerd in buffetvorm en was zeer uitgebreid: Marokkaans, Japans, Spaans en nog veel meer. 1800 kappers uit Nederland en België genoten van deze spectaculaire dag. Wat er allemaal te beleven was, kun je lezen in dit nummer van Le Salon.

B zet A-kappers op eigen benen

Λ De Nederlandse kapper mag zich verheugen; er is een revolutie aanstaande! In september komt er een nieuw concept op de markt voor haarstylisten en ondernemers. Een kapsalon met een unieke werkformule en uiterst vernieuwend salonconcept. Niet zomaar nieuw, want de formule is uitgebreid getest en heeft zich jarenlang bewezen. De mensen bij B maken het verschil. Elke stylist bij B werkt onafhankelijk en is zelfstandig. Het zijn stuk voor stuk franchiseondernemers met ervaring, die samen onder één dak werken. Zij franchisen eigenlijk een individuele werkplek. Wil je hier meer over weten? Lees het in Le Salon.

Fotogalerie

Λ Le Salon biedt kappers, fotografen en stylisten de kans hun creaties te tonen in Le Salons Fotogalerie. De herfst- en wintercollecties stromen binnen en worden vooral gekenmerkt door geweldige kleurcombinaties. Hier vind je alvast een voorproefje van Toni&Guy, de rest kun je bewonderen in het nieuwe nummer van Le Salon.

Kapper als klokkenluider?

Λ Stel dat politie, justitie of een gemeente - op basis van vrijwilligheid weliswaar - kappers inschakelen om hun klanten te informeren over veiligheidsmaatregelen die zijn genomen of om er zelf achter te komen wat klanten vinden van datzelfde veiligheidsbeleid in de betrokken gemeente. Kappers praten immers vaak met hun klanten en horen zo heel wat. Moet een kapper zich ertoe lenen om als hij een misstand constateert of tijdens het knippen vaststelt dat de klant iets heeft waargenomen, dat niet in de haak is, dat aan een instantie melden? Is hij dan niet tegen wil en dank een klokkenluider of misschien gewoon een klikspaan? Schaadt het niet de persoonlijke verhouding met de klant? En vanuit de klant gezien, is er dan helemaal geen privacy meer binnen de muren van de kapsalon? We belden een aantal kapsalons. Kijk op de pagina Forum voor hun reactie. Wil jij je mening geven over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail met je reactie naar redactie@stylevision-magazine.nl en we plaatsen je reactie op de site.

Verder in dit nummer

Λ
  • Opmerkelijk: De haarverzekering
  • Branche: De CAO in retrospectief...
  • Beleid: Koppeling tussen klant en kapper (II)
  • Praktijk: Kaleidoscope
  • Presentatie: Haarmodelijn van Club Artistique

  • Het volgende nummer van Le Salon verschijnt rond 28 juni.