Nummer 2, maart 2005

Nummer 2, maart 2005

Cover

Haar: Andy Uffels @ BCreatives Amsterdam
Haar assistentie: Els Suurs, Marriet Gakes en Petri Groenendijk
Make-up: Dominique @ Touche
Fotografie: Hans de Vries
Styling: Angela Kuperus
Met medewerking van Farouk Systems USA

Terugblik Hair Style

Λ Op 27 en 28 februari vond in het Waalse Kortrijk de kappersmanifestatie Hair Style plaats. De kappersbeurs die afwisselend is Nederland en België wordt georganiseerd, beloofde dit jaar meer dan goeds. Er waren vier grote hallen, die onderscheid maakte tussen de zakelijke vakbeurs, een shoppingzone, de mega-theaterhal en Hair Style City. De beurs deed niet onder voor de collega's in Londen en Parijs. Grote namen waren aanwezig op het showpodium, alleen de bekende artiesten achter deze namen ontbraken. Trevor Sorbie gaf wel acte de présence en demonstreerde een geweldige one men show. Meer over de beurs en de shows, lees je in het komende nummer van Le Salon.

Prêt à Porter in Parijs

Λ Ingrid Burger vertrok op uitnodiging van Andy Uffels naar modestad Parijs om zijn werk te volgen als hairstylist voor diverse topdesigner shows. Bij vier shows kon Ingrid aanwezig zijn om verslag te doen, van Viktor &  Rolf tot Galliano. Een reportage van de backstage gebeurtenissen, lees je in dit nummer van Le Salon.

Gebroeders Mascolo

Λ De show van Tigi en een interview met Antohony Mascolo zijn niet de enige redenen voor een bezoek aan de Britse hoofdstad. Er is Le Salon een exclusief kijkje achter de schermen beloofd en we zullen niet alleen Anthony, maar ook Bruno Mascolo ontmoeten. De productlijn Tigi werd eind jaren '70 opgericht door Anthony, Bruno, Toni en Guy. Anthony is de jongste van het gezin en Bruno de oudste. Samen halen ze herinneringen op en wachten ze gezamenlijk op de show. De rest van het interview kun je lezen in het komende nummer.

Wetgeving

Λ Le Salon was als enig kappersvakblad aanwezig bij de presentatie van het magazine Healthy Hairdresser. In dit blad krijgen alle mensen uit de branche de Arbobeleidsregels op een luchtige manier voorgeschoteld. Heb je als kapper/ondernemer twee of drie jaar geleden het interieur van je zaak vernieuwd? En ben je geschrokken van de nieuwe regels? Lees dan het artikel in Le Salon, want sinds 1 maart geldt een overgangsregeling.

Stoelmassage

Λ Stefan van Rossum masseert al jaren, maar midden jaren negentig zag hij een gat in de markt. Hij ging bedrijven langs met een speciaal ontworpen stoel en gaf de werknemers ter plekke een stoelmassage. Het werd een groot succes. Sinds enige tijd kunnen ook kappers bij hem in de leer, om het aanbod in de salon te vergroten en daarmee extra omzet te genereren. Je kunt in Le Salon de stappen van een ontspannende hoofdmassage lezen.

Ontslag wegens gezondheidsrisico?

Λ Stefan van Rossum masseert al jaren, maar midden jaren negentig zag hij een gat in de markt. Hij ging bedrijven langs met een speciaal ontworpen stoel en gaf de werknemers ter plekke een stoelmassage. Het werd een groot succes. Sinds enige tijd kunnen ook kappers bij hem in de leer, om het aanbod in de salon te vergroten en daarmee extra omzet te genereren. Je kunt in Le Salon de stappen Een werknemer van een kapsalon is onlangs ontslagen, omdat hij met hiv, het virus dat aids kan veroorzaken, was besmet en bleef doorwerken. Zijn werkgever was van mening dat de besmette kapper een onaanvaardbaar gezondheidsrisico met zich mee bracht. Wat doe je als werkgever of als de betrokken werknemer zelf. Doorwerken of ontslag nemen? Wat doe je als je griep hebt? Je voelt je in staat door te werken, maar je zou als klant je haar niet graag laten doen door een kapper, die voortdurend hoest, de neus ophaalt of niest. We belden een aantal kapsalons. Kijk op de pagina Forum voor hun reactie. Wil jij je mening geven over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail met je reactie naar redactie@stylevision-magazine.nl en we plaatsen je reactie op de site.

Verder in dit nummer

Λ
  • Steekproef: Kapsalons onder de loep genomen
  • Creatief: Fotogalerie
  • Beleid: Koppeling tussen klant en kapper
  • Praktijk: Global
  • Automatisering: Bedrijfsleider

  • Het volgende nummer van Le Salon verschijnt rond 13 mei.