Nummer 1, januari 2005

Nummer 1, januari 2005

Cover

Haar: Andy Uffels@BCreatives Amsterdam
Haar assistentie: Els Suurs, Marriet Gakes en Petri Groenendijk
Make-up: Dominique @ Touche
Fotografie: Hans de Vries
Styling: Angela Kuperus
Met medewerking van Farouk Systems USA

Hairstyle 2005

Λ Hair Style is het meest complete kappersevenement in de Benelux, dankzij de combinatie van vakbeurs, Shoppingzone, een mega theaterhal en Hair Style City. Door deze allround aanpak kunnen kappers nieuwe zakelijke mogelijkheden opzoeken, netwerken met collega's, de laatste trends ontdekken of nieuwe producten kopen. Dit event mag je zeker niet missen. Voor de beurs hebben zich inmiddels al meer dan 150 deelnemers aangemeld. Er zijn vier expohallen in gebruik, wat betekent dat Hair Style net zo groot geworden is als de beurzen in Londen of Parijs. Het showprogramma wordt geweldig dit jaar. Diverse wereldteams, zoals Toni &  Guy, Jacques Dessange en Trevor Sorbie, zullen met hun allernieuwste looks voor het komende seizoen volop inspiratie bieden. Hair Style vindt plaats in Kortrijk Xpo (België) op zondag 27 en maandag 28 februari. Voor meer info: www.hairstyle-benelux.com.

25 jaar Gerlos

Λ Dit jaar werd het 25-jarig jubileum gevierd van het Kappersseminar Gerlos. Van 9 tot en met 15 januari stond Hotel Almhof in het teken van verkopen, leiderschap en vooral lekker eten en drinken. Tijdens deze studiereis werden op maandag-, dinsdag- en woensdagochtend diverse seminars gehouden en in de middag was er tijd om te skiën. Donderdag was een speciale, culinaire dag, samen met topkoks Patrick van Velzen en Jonathan Karpathios. Dit in het kader van: is de kapper ook zo creatief in de keuken? Een verslag van deze reis lees je in dit nummer van Le Salon.

Lluis Llongueras

Λ In Le Salon lees je over de unieke ontmoeting met Lluis Llongueras. Onverwacht, want deze man laat zich niet zomaar interviewen. Eenmaal gezeten voor het interview maant Llongueras ons haast te maken, want hij heeft maar 20 minuten. Aan de praat met zijn collega Andy Uffels lijkt de klok geen rol meer te spelen en spreken we al snel een uur lang over Spanje, mode, jong talent en de jeugdige jaren van Lluis Llongueras: "Eigenlijk wilde ik kunstenaar worden, maar toen ik doorkreeg dat ik nooit het niveau van mijn grote voorbeelden zou bereiken, ben ik van school gegaan." De rest van het interview kun je lezen in het komende nummer.

Anthony Mascolo’s Freestyle

Λ Grootmeester Anthony Mascolo en het creatieve team van Tigi lanceerden eind vorig jaar de Freestyle-collectie, een lijn van acht inspirerende coupes, waarvoor verschillende kleur- en kniptechnieken worden toegepast. De hele collectie is vastgelegd op vier dvd's in een fraaie box. Het is een mooi stukje werk wat Anthony Mascolo en zijn team met deze collectie hebben afgeleverd. Op de dvd's worden de verschillende coupes op sprekende wijze gepresenteerd, met een duidelijke, stapsgewijze toelichting op de gebruikte kleuringen en kniptechnieken. De gebruikte kleuren in de Freestyle-collectie variëren van perzik- en abrikoosachtige tinten tot mahonie en kastanjebruin.

Coos en stichting de Opkikkerge

Λ Als trendwatcher bezoekt Coos de Joode tal van kappersevenementen in binnen- en buitenland. Dit keer iets heel anders. Stichting de Opkikker organiseert verwendagen voor kinderen, die langdurig ziek zijn. Coos de Joode Hairfashion werd gevraagd om mee te werken aan de dag voor Mina, een 17-jarige meid uit Irak, die toen ze drie maanden oud was, ernstig verbrand raakte aan haar gezicht, doordat een handgranaat haar wiegje verbrandde. Nu ze in Nederland woont, heeft ze inmiddels vijftig operaties ondergaan en er zullen nog vele volgen. Mina en haar zus Wyan kregen van deze geweldige organisatie een beauty-verwendag aangeboden. Kijk mee hoe deze dag verliep.

Veilig gevoel bij avondopening?

Λ Met enige regelmaat worden er steeds vaker, al dan niet gewapend, overvallen op kapsalons gepleegd. Is daar van onze kant iets tegen te doen? En willen we dat wel? Wat kunnen we eventueel doen tegen overvallen, bedreigingen of baldadigheid? Hopen dat het ons niet overkomt? Niet meer open zijn 's avonds, lijkt een antwoord, maar het kan ons ook overdag overkomen. De zaak beveiligen als we aan het werk zijn? En hoe? Altijd de deur op slot hebben, zoals dat bij juweliers wel voorkomt? Is dat dan wel klantvriendelijk? Hoe veilig voelen we ons eigenlijk? We belden een aantal kapsalons. Kijk op de pagina Forum voor hun reactie. Wil jij je mening geven over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail met je reactie naar redactie@stylevision-magazine.nl en we plaatsen je reactie op de site.

Verder in dit nummer

Λ
  • Specialisme: Wild en kleurrijk
  • Inspirerend: Pop chique
  • Show: Sprookjesachtige Indola-show
  • Praktijk: Boho
  • Automatisering: Ondernemerschap

  • Het volgende nummer van Le Salon verschijnt rond 22 maart.