Nummer 8,
december 2004


Cover
Kapsel & Styling: Andy Uffels
Visagie: Ingrid Burger.
Fotografie: Hans de Vries.
Productie: Penny Slaney.
Model: Elite Models & Max Models.
Met medewerking van TrendyHair Company/Sunglitz.

Salon International

Λ Het was druk, heel erg druk tijdens Salon International van 23 t/m 25 oktober in Excel London! Werkelijk uit alle hoeken en gaten van de wereld waren kappers naar de beurs gekomen. Gelukkig waren de gangpaden zeer breed en de stands groot genoeg, zodat je niets hoefde te missen. Komt de krul nu echt terug? Dat was toch wel de centrale vraag tijdens de drie beursdagen. De standhouders deden er in ieder geval hun best voor. Er werden volop demonstraties gegeven met apparaten om beweging in het haar te brengen. Een prachtige beurs, die de £24 entreegeld meer dan waard was! In dit nummer blikken we uitgebreid terug. Kijk voor meer informatie over Salon International op www.salonexhibitions.co.uk.

Salon Business Forum

Λ Tijdens het Salon Business Forum op 18 april 2005 in het Beatrix Theater in Utrecht dagen wij je uit nu eens niet op het hoofd te kijken, maar in het hoofd. Je eigen hoofd én dat van jouw collega's. Een dag ter inspiratie, ter lering en vermaak. Een dag in beweging onder het motto: Get ready for the future! Ben je abonnee van Le Salon? Dan betaal je geen €135 (excl. BTW), maar slecht €95. Ben je nog geen abonnee? Neem dan nu een jaarabonnement voor €39 en als je bij de eerste 250 aanmeldingen hoort, krijg je meteen 50% korting op het Salon Business Forum! Via de knop Abonnementen kun je meteen online een abonnement nemen. De volgende sprekers maken op 18 april in ieder geval hun opwachting: Andy Uffels, Toni Mascolo, Rob Peetoom, Roelof Meijer en Peta Klaassen. In de volgende edities van Le Salon onthullen we de rest van het programma. Surf voor het actuele programma naar www.salonbusinessforum.nl of e-mail: info@salonbusinessforum.nl. Wil je aan het Forum deelnemen? Knip dan de bon uit Le Salon 8 en stuur die zo spoedig mogelijk op.

Alternative Hair Show

Λ De 22ste editie van de Alternative Hair Show in de Royal Albert Hall in Londen had dit jaar de toepasselijke naam Transition (overgang). Anthony Mascolo was namelijk voor de eerste keer in de functie van president bij de show betrokken. Dit natuurlijk naast de oprichter Tony Rizzo. Een duidelijk eigen inbreng van Anthony Mascolo was aan het begin van de avond al te zien in de vorm van een optreden van de winnaars van de Visionary Award. Het was weer genieten! Je leest er alles over in dit nummer. Meer weten over de Alternative Hair Show? Kijk dan op www.alternativehair.org.

HBA onder vuur

Λ Betlem Taravilla heeft een kapsalon aan een doorgaande weg in Rotterdam. Ze is sterk, heeft een wil en vindt een weg. Waarschijnlijk is dat mede de reden waarom zij ja heeft gezegd tegen de uitnodiging van de Anko om lid te worden van de segmentraad binnen diezelfde organisatie, voor kapsalons met personeel en een omzet van meer dan €175.000 per jaar. Zij verkondigt dit vooral te hebben gedaan om dingen in beweging te zetten, nieuwe wegen in te slaan en geen genoegen te nemen met verschuivingen die 4 of 5 jaar duren. Betlem Taravilla heeft vragen. Over de werkwijze van het Hoofd Bedrijfschap Ambachten. Wat doen ze? Waarom bestaan ze? Vragen over contributie, overlap en betrokkenheid. Om antwoorden op die vragen te krijgen, ging Le Salon met haar mee naar het Hoofd Bedrijfschap Ambachten (HBA). In Le Salon lees je een uitgebreid verslag van dit uiterst interessante bezoek.

Salon Live

Λ Salon International heeft veel meer te bieden dan alleen een beurshal met standhouders. In het Salon Live Theatre gaven de grootste namen uit de branche acte de présence, zoals Anthony Mascolo en Patrick Cameron. De Salon Seminars boden training en inspiratie en tijdens Salon Business Extra kreeg je deskundig advies over hoe je je kapsalon kunt verbeteren. Drie dagen volop inspiratie, educatie en informatie van de beste haarstylisten en fabrikanten ter wereld! Op de foto zie je het spetterende optreden van Patrick Cameron.

Verder in dit nummer

Λ
  • Koffijberg over winst maken
  • Inspirerend: Scruffy Hair Up
  • Herfst- en wintercollecties
  • Praktijk: The Zoots
  • Coos tijdens Golfing Hair

  • Het volgende nummer van Le Salon verschijnt rond 08 februari.