Nummer 7,
oktober 2004


Cover
Kapsel & Styling: Andy Uffels
Visagie: Ingrid Burger.
Fotografie: Hans de Vries.
Productie: Penny Slaney.
Model: Elite Models & Max Models.
Met medewerking van TrendyHair Company/Sunglitz.

Studiereis

Λ Een week skiën en après-skiën in Gerlos en ook nog wat leren over management, leiderschap en andere belangrijke zaken? Dat kan tijdens het Kappersseminar Gerlos van 9 t/m 15 januari 2005! Je verblijft in Hotel Almhof te Gerlos. De hotelovernachtingen, ontbijt en diner en de seminars zijn bij de prijs inbegrepen. Vervoer is op eigen gelegenheid. De leuke en leerzame week in Gerlos kost €825 p.p. (excl. BTW) voor een tweepersoonskamer, op basis van halfpension. Een eenpersoonskamer kost €1050 (excl. BTW). Er is maximaal plaats voor 100 deelnemers, dus wacht niet te lang met inschrijven! Wil je meer informatie of je inschrijven voor het Kappersseminar Gerlos? Neem dan contact op met Richard Koffijberg of Frank Bianchi, tel. 020-3640247/ 070-3600907 of e-mail: r.koffijberg@planet.nl/frank.bianchi@planet.nl.
Kijk in Le Salon 7 voor het seminarprogramma.

International haarlijn

Λ In Zürich heeft Müfide Halaceli (van Müfide Hairfashion in Hengelo) de nieuwe haarmodelijn voor 2005 gepresenteerd. Dit deed zij in opdracht van Intercoiffure Centraal-Europa. De lijn kenmerkt zich door het feit dat ieder kapsel zowel kort als lang gedragen kan worden. Contrasterend met de strakke lijnen heeft Müfide voor laagjes in de lengte gezorgd, die meer volume creëren. Met de lang haar kapsels wil ze laten zien, dat je er ook met chic opgestoken haar trendy en nonchalant uit kunt zien. Wil je meer weten over Müfide of de rest van haar werk bekijken? Surf dan naar www.mufide.nl.

Dark Glam Kleurtechniek

Λ De Essential Looks collectie van Schwarzkopf Professional wordt twee keer per jaar gepresenteerd. De collectie omvat een trendvisie gebaseerd op de catwalkshows in New York, Parijs, Milaan en Londen. De Dark Glam-trend uit The Style Collection II-2004 is geïnspireerd op het 'after dark'-thema, waarmee de shows in Milaan doordrenkt waren. In Le Salon 7 laten we stap voor stap zien hoe je deze coupe zelf kunt maken. Alle trendcollecties van Schwarzkopf Professional zijn te bekijken op www.schwarzkopf-professional.nl.

Leo Passage van Pivot Point

Λ In deze aflevering van 'Ontmoeting' gaan Andy Uffels en journalist Marco Bosmans naar Chicago voor een gesprek met Leo Passage van Pivot Point. Hij wilde de kapper 40 jaar geleden niet alleen leren hoe iets werkt, maar ook waarom. Anno 2004 worden die lessen nog steeds gegeven. Aan junioren én senioren, want dit vak, zo vindt Leo Passage, vraagt constant om nieuwe lessen. De leermeester zelf heeft het stokje overdragen, maar zal hier ooit zijn laatste adem uitblazen. In de ServiceShop van deze site kun je diverse edities Design Forum van Pivot Point bestellen.

Hair Color Event

Λ Ook dit jaar kozen de leden van het Spectrum de Hair Color Ambassador of the Year. Dit is altijd een BN-er die opvalt door zijn of haar coupe en/of haarkleur en daarmee de Nederlandse consument inspireert. Deze keer viel de eer te beurt aan Victoria Koblenko. De 22-jarige actrice kreeg bekendheid door haar rol van Isabella Kortenaar in Goede Tijden Slechte Tijden. Daarnaast speelde ze in de succesfilm Costa! De voornaamste reden om Victoria uit te roepen tot Hair Color Ambassador is haar fantastische haarkleur, die zeer trendy en gedurfd is. Victoria Koblenko werd als Hair Color Ambassador of the Year voorgegaan door Conny Breukhoven ('97), Caroline Tensen ('98), Fabiënne de Vries ('99), Cindy Pielstroom ('00), Patricia Paay ('01), Life & Cooking-kok Rudolph ('02) en Georgina Verbaan ('03).

Knippen voor één euro?

Λ Ons land kent zo'n 14.000 kapperszaken. Plus, en dat is de meeste kappers een doorn in het oog, al die ruimtes - veelal in belhuizen, koffiehuizen of moskees - waar wordt gekapt en geknipt. Vaak tegen een laag tarief, waarvoor niemand, zeker geen officieel bij de Kamer van Koophandel ingeschreven kapper, kan werken. Moet er iets tegen worden gedaan? En is er überhaupt iets tegen te doen? De brancheorganisatie Anko doet niets tegen deze illegale knippraktijken; zij wil geen rechercheur spelen. De overheid en de belastingdienst zouden er tegen moeten optreden. Of komen deze praktijken zo weinig voor, dat het niet de moeite waard is er iets tegen te doen? We belden een aantal kapsalons. Kijk op de pagina Forum voor hun reactie. Wil jij je mening geven over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail met je reactie naar redactie@stylevision-magazine.nl en we plaatsen je reactie op de site.

Verder in dit nummer

Λ
  • Reportage ‘Klein Amsterdam’
  • Salon International
  • Seminar van Paul Gehring
  • Het voordeel van automatiseren
  • Wintercoupes

  • Het volgende nummer van Le Salon verschijnt rond 30 november.