Nummer 6,
september 2004


Cover
Kapsel & Styling: Andy Uffels
Visagie: Ingrid Burger.
Fotografie: Hans de Vries.
Productie: Penny Slaney.
Model: Elite Models; Max Models.
Met medewerking van TrendyHair Company/Sunglitz.

Discolook en playboycoupe

Λ Le Salon biedt kappers, fotografen en stylisten de kans hun creaties te tonen in Le Salons Fotogalerie. Deze keer diverse Collecties, die totaal verschillend zijn. Zomerse bruidskapsels afgewisseld door een discolook of playboycoupe… XYZ uit België heeft een serie bruidskapsels ontworpen voor de zelfverzekerde vrouw: Collection Mariage 2004. Hedendaagse bruidskapsels voor een unieke aantrekkingskracht! Kijk voor meer informatie over deze collectie op www.xyz.be.

Fred van de Bunt

Λ Onderweg naar Chicago maakt Andy Uffels een tussenstop in New York voor een ontmoeting met Fred van de Bunt. New York, is er een stad die meer bruist, tot de verbeelding spreekt of inspireert? Nee, New York is the big city. Geweldig voor mij als journalist, maar een extra uitdaging voor die 'buurtkapper' uit Soest, die zelfs Amsterdam (Studio Kappers) ontgroeide en onze hoofdstad 10 jaar geleden inruilde voor New Amsterdam. If I can make it there… In dit nummer van Le Salon lees je alles over de belevenissen van Fred van de Bunt in New York. Wil de creatieve kant van Fred zien? Neem dan eens een kijkje op www.fredvandebunt.com.

Uitbreiding Saks

Λ Saks bestaat in Engeland al 30 jaar en is erg succes-vol. Het bedrijf telt ruim honderd salons en biedt een combinatie van haarmode, manicure, huidv-erzorging, bestrijding van ouderdomsver-schijnselen en Botox-injecties. Volgens Saks is de Belgische consu-ment het meest geschikt voor deze for-mule. De firma heeft vijftig salons gepland in België, maar ook Nederland en andere Europese landen staan op de nominatie. Wie meer wil weten over Saks Hair & Beauty kan doorklikken naar www.saks.co.uk.

Haarmodelijn najaar/winter Active

Λ De kapsels uit de Haarlijn Active zijn ontegenzeggelijk beïnvloed door de haarmode uit grootmoeders tijd, met als inspiratiebron Marlene Dietrich en Greta Garbo.
Over het algemeen wordt het haar dit najaar wat langer gedragen, waarbij de plukkerige 'matjes' van een tijdje terug plaats maken voor bottere lijnen en sterkere contouren. De pony kruipt een stukje omhoog en krijgt bovendien meer weg van een lok; niet in de laatste plaats door de lage scheiding, die een belangrijk kenmerk van de collectie is. Zelf kennismaken met de nieuwste haarmode en bijbehorende vaktechnieken? Kijk voor datums en locaties op www.koc.nl.

Bibi de Vries

Λ Is Bibi de Vries vooral Anko-voorzitter of vooral VVD-politica? Of toch beide? De moeite die we hadden om een afspraak te maken voor het interview bevestigt het tweede. De tijd die ze ervoor uittrok ten minste het derde. Dat ze van nut kan zijn voor de Anko lijdt geen twijfel. Het volledige interview in Le Salon is een weergave en herindeling van door elkaar gestelde vragen, maar vooral een herindeling van voornamelijk een monoloog van Bibi de Vries.

Eigen haarmodelijn?

Λ De bladen staan weer vol met de nieuwste trends en ideeën. Maar voelt de doorsnee kapper wel wat voor de suggesties van hun grote, soms zelfs over de grenzen beroemde collega's? Hoeveel kappers nemen die ideeën over en passen de creaties toe op hun klanten? Sterker nog, hoeveel klanten zullen een dergelijke coupe echt willen hebben? Niet al onze klanten zijn immers televisiesterren, pitspoezen of BN-ers… Wat doen de Nederlandse kappers? Volgen zij het modebeeld, de trend zoals die wordt aangegeven door bijvoorbeeld de Gezamenlijke Nederlandse Kappers? We vroegen het een aantal kappers. Kijk op de pagina Forum voor hun reactie. Wil jij je mening geven over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail met je reactie naar redactie@stylevision-magazine.nl en we plaatsen je reactie op de site.

Verder in dit nummer

Λ
  • Reportage 'We cut heads'
  • Prim Kniptechniek
  • Marketing: Dossier St. Jansteen
  • Coos bij trendy Bloomingdale
  • Trend Zoom herfst/winter


  • Het volgende nummer van Le Salon verschijnt rond 12 oktober.