Nummer 5,
juli 2004


Cover
Kapsel & Styling: Andy Uffels
Visagie: Ingrid Burger.
Fotografie: Hans de Vries.
Productie: Penny Slaney.
Model: Elite Models; Max Models.
Met medewerking van TrendyHair Company/Sunglitz.

Hollands glorie

Λ Bij zijn nieuwe haarmodelijn Squeezz gaat Bob Jansen uit van het gegeven dat vrijwel niemand een volkomen symmetrisch gezicht heeft. Die lichte asymmetrie vormt het uitgangspunt voor de vorm van de coupes, die verder zacht van lijn zijn en iets meer beweging hebben dan vorige seizoenen het geval was. Door de Squeezz-kapsels loopt als rode draad een haarstrook van ongeveer één centimeter breed. De strook begint op een plek boven het linker- of rechteroog en loopt door tot nét achter de kruin. Deze strook vormt de lijn waar al het andere haar naartoe wordt getrokken. Meer weten over Squeezz? Kijk dan op www.partnershaarmode.nl.

Anthony & Tony

Λ Op zondag 24 oktober vindt in de Londense Royal Albert Hall de 22e Alternative Hair Show plaats. Wat relatief klein begon met één show per jaar in Londen, is uitgegroeid tot één van 's werelds meest prestigieuze evenementen. In de afgelopen 22 jaar heeft Tony Rizzo, de initiatiefnemer van de Alternative Hair Show, een groot deel van zijn leven gespendeerd aan het inzamelen van geld voor leukemieonderzoek via het door hem opgerichte Alternative Hair Fund. De organisatie, administratie en promotie van de shows deed hij grotendeels zelf. Maar soms vindt Tony het wel eens moeilijk om steeds maar weer creatief bezig te moeten zijn. Daarom heeft hij recentelijk de hulp ingeroepen van Anthony Mascolo. Hoe zal het nieuwe creatieve koppel Anthony en Tony de evenementen en de toekomst van Alternative Hair veranderen? Je leest het in Le Salon! Voor meer details en informatie over de Alternative Hair Show: www.alternativehair.org .

Summer days

Λ Met prachtig, lang blond haar kun je natuurlijk alle kanten op. Andy Uffels koos deze keer voor een kapsel, dat echt bij een zomerse outfit past. Het enige wat je nodig hebt, zijn twee stukjes touw. In Le Salon lees je hoe je dit zomerse kapsel stap voor stap creëert. De site van Andy Uffels is trouwens echt een voorbeeldsite! Je vindt er prachtige collecties, informatie over shows en natuurlijk alles over Andy zelf.


Haar & styling: Andy Uffels
Visagie: Ingrid Burger
Fotografie: Hans de Vries
Productie: Penny Slaney
Met dank aan Elite Models

Coiffure Award 2004

Λ Meedoen aan de Coiffure Award is voor kappers en haarstylisten dé manier om hun creativiteit naar een hoger niveau te tillen. De duizenden inzendingen die de Coiffure Award jaarlijks binnen krijgt, moeten voldoen aan een hoge standaard. Een vakkundige jury beoordeelt het ingezonden beeldmateriaal op het geheel van coupe, visagie, fotografie en styling. Uit de inzendingen worden genomineerden geselecteerd. Op zondag 16 mei werden de winnaars voor 2004 bekend gemaakt in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Berni Ottjes werd Hairdresser of the Year 2004. Wie er verder een award kregen, dat lees je in Le Salon. Meer info vind je op www.coiffureaward.nl .

Leerbedrijf van het jaar

Λ Als kapsalon lever je een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van je vak, als je besluit om leerlingen in jouw salon op te leiden. Leren in de praktijk is immers de sleutel tot succes in de kappersbranche. Elk jaar wordt de verkiezing Leerbedrijf van het Jaar gehouden. De deelnemende bedrijven worden door opleidingsinstituten naar voren geschoven vanwege hun goede begeleiding van stagiaires. Deze keer ging de titel naar Sandra's Hairstyling in De Bilt. Haar reactie: "Dat ik zo ver ben gekomen… Ik wil de school bedanken voor het feit dat ze mij opgegeven hebben voor deze wedstrijd. Na vijftien jaar leerlingen te hebben opgeleid, is dit een geweldige opsteker!" Wil jij een Erkend Leerbedrijf worden? Kijk dan op www.koc.nl .

Schoon toilet?

Λ Het toilet, hoe vaak per dag wordt daar wel niet gebruik van gemaakt? Maar is het toilet wel schoon? Als je eens om je heen kijkt, dan schort het daar wel eens aan. En dat terwijl je mag verwachten dat hygiëne en netheid bij een kapsalon hoog in het vaandel staan. Hoe vaak komt het voor, dat het toiletpapier (bijna) op is, een handdoek ontbreekt om je handen af te drogen, die handdoek echt al zichtbaar een paar keer gebruikt is of dat er zelfs geen mogelijkheid is om je handen te wassen? En is er eigenlijk wel altijd een toilet in de kapperszaak zelf? Of moet de klant naar het privé-toilet, met de kans dat die op dat moment bezet is door de vrouw of heer des huizes of een van de kinderen? We belden enkele kappers in den lande. Kijk op de pagina Forum voor hun reactie. Wil jij je mening geven over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail met je reactie naar redactie@stylevision-magazine.nl en we plaatsen je reactie op de site.

Verder in dit nummer

Λ
  • Gouden Avond Intercoiffure

  • Branche: Jaarvergadering NCV

  • Marketing: Dossier Oosterhout

  • Coos in Vittel

  • Advies: Voorzichtig wassen

  • Het volgende nummer van Le Salon verschijnt rond 31 augustus.