Nummer 4, mei 2004

Nummer 4, mei 2004
Cover
Kapsel & Styling: Andy Uffels
Visagie: Ingrid Burger.
Fotografie: Hans de Vries.
Productie: Penny Slaney.
Model: Elite Models; Max Models.
Met medewerking van TrendyHair Company/Sunglitz.

Terugblik Hair Style

Λ Hair Style 2004 in Ahoy Rotterdam is een succes geworden. De kappersbranche leeft en bruist als nooit tevoren en de toekomst ziet er florissant uit. De wil en het creatief vermogen om steeds met wat nieuws voor de consument te komen, is er overduidelijk. Ruim 21.000 kappers, kapsters en leerlingen hebben de beurs bezocht; op de foto zie je hoe druk het bij de kassa's was. De organisatoren van Hair Style 2004, de branchevereniging Anko en het Belgische Adviesbureau Xpo, kunnen dan ook terugkijken op een zeer geslaagde manifestatie.
Hair Style 2005 is op 27 en 28 februari in Kortrijk. Wil je op de hoogte blijven? Neem dan regelmatig een kijkje op www.hairstyle.be.

Shows tijdens Hair Style

Λ Het showprogramma was dit jaar op de zondag en maandag hetzelfde. Zo kreeg iedereen de kans om zijn/haar favoriete show te zien. De beursdag werd gestart met de première van de Haarlijn zomer 2004, gevolgd door de show van Christine Xantippe, met als thema 'De jaren '20'. Ten slotte stond de presentatie van het artistieke team van Intercoiffure op het programma. Coos de Joode: "Het viel mij op dat de presentaties op de diverse podiums bij de firma's van een duidelijk hoger niveau waren, dan de shows in het theater. Op de foto twee kapsels van de hand van Xantippe. Zij is een vakvrouw, maar duidelijk toe aan vernieuwing!" Lees de rest van het kritische verslag van Coos in Le Salon 4!

Retro is hot

Λ Le Salon biedt kappers, fotografen en stylisten de kans hun creaties te tonen in Le Salons Fotogalerie. 'I love rock-'n-roll' is de naam van de collectie 2004 van Waxx Kappers. Als je naar dit haar kijkt, krijg je meteen flashbacks. Invloeden uit de jaren '60 en '70 zijn duidelijk aanwezig; Brigit Bardot meets Joan Jet en David Bowie meets glamourfunk. Wil je meer weten over Waxx Kappers? Kijk dan op www.waxx.nl

Haar: Yordy en Willy Gout
Modellen: Renate, Ruben en Ellen

Step-by-step: Flapper girl

Λ De Flapper Girl-trend uit de Essential Looks Passion Collection I-2004 van Schwarzkopf Professional kun je omschrijven als avant-gardeglamour. De society girls uit de jazzcafés in de jaren twintig zijn de inspiratiebron voor deze moderne, pakkende Charleston-charme. In Le Salon 4 laten we stap-voor-stap zien hoe je deze look creëert.

Inrichting: Vooroorlogs kappersmeubilair

Λ Een doordeweekse dag in de Jordaan. Achter de pui van Prinsengracht 32 schuilt een vooroorlogse herenkapsalon. Drie generaties Eerdhuijzen knipten en schoren hier decennia lang de haren van Amsterdamse heren. De nieuwe eigenaren van dit 17e-eeuwse pand willen met de verbouwing van hun huis beginnen en voor de kapsalon is dan geen plaats meer. Heb jij altijd al interesse gehad voor antiek kappersmeubilair? Dan is dit je kans om jouw kapsalon nu met dit unieke vooroorlogse meubilair in te richten. Meer informatie of een bod uitbrengen? Dat kan via e-mail: info@tekstinstijl.nl of telefoonnummer 020-4215077.

Meningen: Heimwee naar de Gouden Tulp?

Λ Hair Style 2004, de vakmanifestatie voor kappers in de Benelux, heeft zich in Ahoy Rotterdam toch wel een vaste plaats verworven. De Gouden Tulp in Utrecht lijkt vergeten te zijn. Lijkt, want er zijn toch ook wel kappers - vooral de ouderen onder ons - die met enige weemoed terugdenken aan de Utrechtse Jaarbeurs. Moet Hair Style in Ahoy Rotterdam blijven? Of toch terug naar Utrecht? Le Salon vroeg enkele kappers naar hun menig. Kijk op de pagina Forum [link] voor hun reactie. Wil jij je mening geven over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail met je reactie naar redactie@stylevision-magazine.nl en we plaatsen je reactie op de site.

Verder in dit nummer

Λ
  • Ontmoeting: Andy Uffels in Pakistan
  • Afterparty's van Fudge en Indola
  • Elegante en stijlvolle lang haar creatie
  • Presentatie: Kalle on tour
  • Coos met L'Oréal in Knokke
  • De nieuwste producten