Nummer 3, april 2004

Nummer 3, april 2004
Cover
Kapsel & Styling: Andy Uffels
Visagie: Ingrid Burger.
Fotografie: Hans de Vries.
Productie: Penny Slaney.
Model: Elite Models & Max Models.
Met medewerking van TrendyHair Company/Sunglitz.

Engelenhaar

Λ In elk nummer van Le Salon schrijft Koenraad Engels een kritische column over de kappersbranche. Dit keer over kappers die niet meer gemotiveerd zijn. "Misschien komt het omdat we 10, 15 jaar geleden alle modelijnen echt in één keer hebben gedaan en alle nieuwe tools in een mum van tijd op de markt hebben gebracht", aldus Koenraad. Koenraad Engels (1970) liet zijn sporen na bij Your Line, was artistic-director bij Matrix, oprichter van een opleidingsinstituut en werkte enkele jaren voor Laurent Intercoiffure. Hij won diverse internationale vakprijzen en werkt sinds 1999 als imagemaker voor tv-programma's (o.a. RTL4) en in zijn eigen salon, Engels Creations in Driebergen.

The Hair Congress

Λ The Hair Congress in Londen begint duidelijk aan populariteit te winnen. Dit jaar werd het voor de tweede keer gehouden in de nieuwe opzet van Beverly Cobella. Zij zorgde ervoor dat het congres nieuw leven werd ingeblazen. En hoe! Deze creaties van Mahogany (zie foto) zijn een lust voor het oog. Erg vooruitstrevend! Kijk voor meer informatie op www.haircongress.com.

Dossier Amersfoort

Λ Het ondernemerschap is - zeker vandaag de dag - een enorme uitdaging. Je staat voor keuzes, verantwoordelijkheden en investeringen. Voor de één is het risico een geweldig avontuur, voor de ander een eenzame uitdaging. Het is niet voor niets dat grote bedrijven en ook ondernemers in het mkb kiezen voor diensten van veelal dure accountants, advocaten en adviseurs. Maar wat denk je van een Salon Business Coach? Een partner met raad en daad in theorie en praktijk, die je uit ervaring kan helpen bij emotionele en zakelijke beslissingen. In dit nummer van Le Salon schiet Andy Uffels te hulp bij een kapsalon in Amersfoort. Kijk op www.salonbusinesscoach.nl voor meer informatie en doe de zelftest.

Showprogramma Hair Style

Λ Zondag 25 en maandag 26 april 2004 worden voor veel Nederlandse kappers absolute topdagen. Hair Style 2004 biedt namelijk volop gelegenheid om nieuwigheden te ontdekken, inspiratie op te doen en collega-kappers te ontmoeten. De shows op beide beursdagen geven een beeld van de allernieuwste looks voor het komende seizoen. Dit jaar is het showprogramma op de zondag en maandag hetzelfde. Zo krijgt iedereen de kans om zijn/haar favoriete show te zien! Om 11.30 uur en 14.30 uur wordt de Haarlijn zomer 2004 gepresenteerd. Om 13.00 uur is er een show van Xantippe (zie foto) en om 15.45 uur geeft Intercoiffure acte de présence. Voor meer info: tel. +32 (0)56/241111, www.hairstyle.be of www.ahoy.nl.

London Hair Collections

Λ Op zondag 22 februari werden in het Grosvenor House Hotel in Londen de laatste haartrends onthuld. Deze tweede editie van de London Hair Collections was een ware happening! Het spektakel in dinervorm lokte veel mensen naar de London Hair Collections. De combinatie haar en mode zorgt ervoor dat dit festijn toegankelijk is voor een breder publiek dan alleen kappers. Zo had menig Britse celebrity een tafel weten te bemachtigen. En ook tv-ploegen waren - misschien mede hierdoor - volop aanwezig. Kijk voor meer informatie op: www.londonhaircollections.com.

Haarverf kankerverwekkend?

Λ Vorige maand stond er een bericht in de dagbladen, dat haarverf wel eens kankerverwekkend zou kunnen zijn. Onderzoekers zouden kankerverwekkende stoffen in haarverf hebben aangetroffen. Van tijd tot tijd duiken dergelijke onheilsberichten in de media op. Hoe serieus moeten we die onderzoeken nu eigenlijk nemen? Een telefonische ronde langs een aantal kappers. Lees hun meningen op de Forum-pagina. Wil jij je mening geven over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail met je reactie naar redactie@stylevision-magazine.nl en we plaatsen je reactie op de site.

Verder in dit nummer

Λ
  • Ontmoeting met Antoinette Beenders
  • Inspirerend: Future Now
  • Coos in Londen
  • Voorjaar/zomerlijn Transparency
  • Prijswinnaars luxe kapperstas met inhoud
  • Veel beursnieuws