Nummer 2, maart 2004

Nummer 2, maart 2004
Cover
Kapsel & Styling: Andy Uffels
Visagie: Ingrid Burger.
Fotografie: Hans de Vries.
Productie: Penny Slaney.
Model: Elite Models; Max Models.
Met medewerking van TrendyHair Company/Sunglitz.

Hairstyle 2004

Λ Op zondag 25 en maandag 26 april gaat in Ahoy Rotterdam de tweede editie van de professionele kappersmanifestatie Hair Style van start. Nieuw is de Hair Style Shopping. Dit zijn twee trendy zones op de beursvloer, waar je terecht kunt voor klein materiaal en accessoires. Op het gebied van de haarmode kun je je volop laten inspireren door de spectaculaire shows in het grote theater. Ook de kniptechnieken komen uitgebreid aan bod. In het volledig nieuwe Hair Style City kun je namelijk van dichtbij zien hoe een kapsel, dat vlak daarvoor nog in het showtheater te zien was, concreet wordt geknipt. Voor de ondernemende kapper ten slotte zijn er managementworkshops, waar je in 30 minuten kennis kunt maken met enkele actuele thema's, die je helpen je salon nóg professioneler te runnen. De toegangsprijs is €25 (inclusief de shows van één dag, workshops en een beurscatalogus). Voor meer info: tel. +32 (0)56/241111, www.hairstyle.be of www.ahoy.nl.

Lentecollecties

Λ Le Salon biedt kappers, fotografen en stylisten de kans hun creaties te tonen in Le Salons Fotogalerie. Met het voorjaar in zicht, krijgen we alweer volop lentecollecties binnen. Leuk om alvast in de stemming te komen! Hier een foto uit de Progression Collection en de collectie Blodyna z Londyna van Petra Mechurova Hair Design uit Praag. Fotografie: Anna Kovacic en Adam Holy.
Kijk voor meer collecties van Petra op haar site www.petra.mechurova.cz.

Rock Chic

Λ Andy Uffels weet altijd wel raad met lang haar! Dit keer laat hij in Le Salon stap voor stap zien hoe je een Rock Chic opsteekkapsel creëert. Op de site www.andyuffels.nl vind je meer collecties van zijn hand. Laat je inspireren!

Topkappers on stage

Λ L'Oréal Professionnel heeft de introductie van de kleurlijn Luo groots aangepakt! Maar liefst zeven bekende kappers gaven een wervelende show. De L'Oréal Professionnel ambassadeur-kappers Ad Peters, Berni Ottjes, Richard Koffijberg, Bert de Zeeuw, Olaf van de Wildenberg, Bob Jansen en Mark Melief van Kinki Kappers lieten tijdens een spetterende presentatie zien hoe reflectie en parelmoerglans tevoorschijn komen na de behandeling met Luo. Dit maakt deze kleuring uniek! Op de foto zie je Berni Ottjes aan het werk. Meer Berni? Kijk dan op www.burnys.nl.

Stream

Λ De Haarlijn voorjaar 2004 Stream wordt gekenmerkt door een kortere en ietwat rafelige pony, waardoor een open en frisse look ontstaat. De pony kan met behulp van stylingproducten omhoog worden gedragen - voor een stoere uitstraling - of juist wat vlakker, voor een meer natuurlijk effect. De rest van het haar wordt gekenmerkt door veel laagjes. De voorjaarshaarlijn Stream is bedoeld als opmaat naar de meer uitgebreide Haarlijn zomer 2004. Deze zomerhaarlijn zal op 25 en 26 april tijdens Hair Style gepresenteerd worden.

Voel jij je veilig?

Λ Veiligheid is een onderwerp dat in de kapsalon hoog op het lijstje van gespreksonderwerpen staat. Zakkenrollerij, diefstal, bedreigingen, het is aan de orde van de dag. Als de deurbel rinkelt, kijken we toch altijd even op wie er binnenkomt. Het is vaak vanzelfsprekend een klant, of in elk geval iemand die jou nodig heeft en - daar ga je toch vanuit - van goeden zin is. Maar is dat wel zo vanzelfsprekend? Het zou ook net zo goed iemand kunnen zijn, die iets kwaads in gedachten heeft! Kun je overdag iets aan veiligheid doen? Moeten we de deur steeds op slot draaien en moet de klant vervolgens eerst aanbellen? Moeten we in het uiterste geval kogelvrij glas nemen en de kas achter slot en grendel plaatsen? Moeten we op alles voorbereid zijn? Een rondvraag onder collega's. Wil jij je mening geven over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail met je reactie naar redactie@stylevision-magazine.nl en we plaatsen je reactie op de site.

Verder in dit nummer

Λ
  • Ontmoeting met Viktor & Rolf
  • Haar- en hoofdhuidmassage
  • Marketing: Dossier Emmen
  • Best of Britain
  • Coos in Gerlos
  • Het laatste nieuws uit de branche