nummer 1, januari 2004

nummer 1, januari 2004
Cover
Kapsel & Styling: Andy Uffels
Visagie: Ingrid Burger.
Fotografie: Hans de Vries.
Productie: Penny Slaney.
Model: Elite Models & Max Models.
Met medewerking van TrendyHair Company/Sunglitz.

Fraaie collecties

Λ Le Salon biedt kappers, fotografen en stylisten de kans hun creaties te tonen in Le Salons Fotogalerie. We luiden het nieuwe jaar in met werk uit Engeland, Italië, Frankrijk en… natuurlijk Nederland. Hier zie je alvast een voorproefje. Van de Nederlandse, maar in Engeland werkende Antoinette Beenders ontvingen we deze geweldige creatie! Kijk in dit nummer van Le Salon voor meer creatieve coupes!

Haar: Antoinette Beenders voor Aveda.
Kleur: Bruno Elorrioroz.
Make-up: Sinden.
Styling: Damian Foxe.
Fotografie: Simon Emmett.

Alternative Hair Show

Λ De Alternative Hair Show is altijd een spetterend evenement en een bron van inspiratie voor vele kappers. In sneltreinvaart werden er in oktober tijdens een feestelijke avond in de Royal Albert Hall in Londen 17 shows door 17 teams uit verschillende landen gegeven; allemaal totaal anders, maar bijna allemaal even spectaculair. De Nederlanders Wiel & Ell Essers en Antoinette Beenders waren top! We mogen trots zijn op ons landje. In dit nummer van Le Salon blikken we terug op deze fantastische shows.
Op de foto alvast twee creaties van Franco en Co (links) en Kuhn The School (rechts).
Meer weten? Kijk dan op www.alternativehair.co.uk

Terugblik Londense Show Salon Artistiek

Λ Tijdens de 21ste editie van The Alternative Hair Show werd Nederland vertegenwoordigd door Salon Artistiek uit Maastricht. Wiel en Ell Essers van Salon Artistiek vertelden in de vorige nummers van Le Salon hoe de voorbereidingen verliepen. In deze aflevering blikken zij terug op hun show. Het team heeft veel enthousiaste reacties gekregen, en terecht! Het was een zeer fraaie show, die prima in elkaar zat.

Trendvision

Λ Trends bepalen in belangrijke mate de toekomstige mode. Het is dus heel belangrijk om vroegtijdige en betrouwbare informatie over trends te hebben. Bovendien moet je weten hoe de nieuwste trends naar de haarmode worden vertaald. Trend Vision van Wella is het professionele trendconcept dat vroegtijdig over trends informeert en hierbij veelzijdige en professionele ondersteuning biedt voor het gebruik in de salon, zoals workshops en een kalender. Trend Vision 2004 bestaat uit drie lijnen: Tales of Folk, Secret Affairs en Urban Manifesto. Op de foto zie je alvast een voorproefje uit de Tales of Folk-lijn.

Revival

Λ De collectie voorjaar/zomer 2004 van Team Richard Koffijberg is geïnspireerd op de eighties, maar toch helemaal van deze tijd. Dat betekent: elementen van toen – veel haar, matjes en pony's – gecombineerd met de kniptechnieken, kleuringen en styling van nu! De kniptechniek die voor deze look is gebruikt, is een redelijk eenvoudige en bovendien een hele snelle. Afhankelijk van de gezichtsvorm wordt een zogenaamde kniplijn bepaald. Vervolgens wordt al het haar naar die lijn toegetrokken en daar afgeknipt. Omdat verschillende delen van het haar op die manier onder verschillende hoeken worden geknipt, valt het haar – als het weer wordt losgelaten – in allemaal verschillende laagjes, waarbij de nekpartij lang blijft. Daarna wordt de coupe afgewerkt en worden de details aangebracht. Meer hierover zie en lees je in dit nummer van Le Salon.

Laag BTW tarief blijft

Λ Het lage BTW-tarief voor kappers, blijft nog twee jaar! Enkele jaren geleden werd dit lage BTW-tarief van 6% (tegenover de hoge van 19%) ingevoerd om meer klanten naar de kapper te krijgen ter stimulering van de werkgelegenheid. Tot nog toe echter zonder resultaat, zodat de Europese Commissie, die over die BTW beslist, weinig voelde voor voortzetting van dit lage BTW-tarief van zes procent. Maar eindelijk is de beslissing gevallen: het lage BTW-tarief blijft nog twee jaar van kracht. Brancheorganisatie Anko was zo verheugd, dat zij een dagbladadvertentie liet plaatsen met de tekst: 'De Anko feliciteert alle Nederlandse kappers met het behoud van het lage BTW-tarief en bedankt de regering en het parlement voor hun steun.' Maar hoe denken kappers over dit besluit? Lees hun meningen op de Forum-pagina. Wil jij je mening geven over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail met je reactie naar redactie@stylevision-magazine.nlen we plaatsen je reactie op de site.

Verder in dit nummer

Λ
  • Automatisering: Kwaliteitszorg
  • Beleid: Wie is de baas?
  • Steekproef: Hoe brengen je collega-kappers het er vanaf?
  • Jaaroverzicht Le Salon 2003
  • Branche: Stichting Verbond Interieurspecialisten Kappersbranche
  • Het laatste nieuws uit de branche