nummer 8, november 2003

nummer 8, november 2003
Cover
Kapsel & Styling: Andy Uffels
Visagie: Ingrid Burger.
Fotografie: Hans de Vries.
Productie: Penny Slaney.
Model: Elite Models & Max Models.
Met medewerking van TrendyHair Company/Sunglitz.

Herfst/wintercollecties

Λ Kappers, fotografen en stylisten uit het binnen- en buitenland krijgen bij Le Salon de kans hun werk te tonen in Fotogalerie. De warrige trend van Haute Coiffure Fran?aise heet Digital. Gezichtsbepalend voor de nieuwe wintertrend is een licht asymmetrische lok, die half over de ogen valt. Volgens de Parijse vormgevers gaan warrige kapsels het weer maken. In dit nummer van Le Salon vind je nog veel meer collecties van diverse haarstylisten.

Spannende coupes

Λ Kapper Andy Uffels laat in deze aflevering van de lang haar serie stap voor stap zien hoe spannende coupes gecreëerd worden. Aan de hand van foto's legt Andy in Le Salon uit hoe de kapsels tot stand komen. Dit keer wordt het haar heel creatief opgestoken tot een jaren '60 look, helemaal hot op dit moment. www.andyuffels.nl

Salon International

Λ Op 25, 26 en 27 oktober vond in Londen het grote en spetterende kappersevenement Salon International plaats. In het nieuwe nummer van Le Salon vind je een impressie van de beurs en zie je de vele foto's die in Londen genomen zijn. Ook al kon je dit jaar niet naar Salon International, met het verslag krijg je toch het gevoel dat je erbij bent geweest!

Afscheid

Λ In ieder nummer schreef Christiaan Schraven zijn veelbesproken column 'Knippen & Schraven' om de kapper te laten nadenken over professioneel knippen, service verlenen en ondernemen. Na vijf jaar stopt deze Brabantse kapper nu met zijn column. In Le Salon lees je het afscheidsinterview.

Show

Λ In het Live Theatre werden tijdens Salon International in Londen diverse shows gegeven. Dit jaar gaven drie Britse topkappers acte de présence: Anthony Mascolo, Patrick Cameron en Vidal Sassoon. Naast de shows vonden er ook een aantal Look & Learn seminars plaats. Kijk mee wat Le Salon waarnam tijdens de shows.

Ziek zijn rondom kerst?

Λ Over een paar weken is het zover. In die piek-periode moet je als kapper, als ondernemer voor honderd procent of meer kunnen werken. En wat te doen als een personeelslid per se met vakantie wil of plotseling ziek wordt? Hoe wordt dit opgevangen? Lees meer op de Forum-pagina . Wil jij je mening geven over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail met je reactie naar redactie@stylevision-magazine.nl en we plaatsen je reactie op de site.

Verder in dit nummer

Λ
  • Praktijk: Biker Chic kleurtechniek
  • Avant-Garde: Salon Artistiek & Alternative Hair Show
  • Award: Wella's Trend Vision Award
  • Presentatie: Vernieuwde formule Redken
  • Trends: Spetterende Model Collection