nummer 7, oktober 2003

nummer 7, oktober 2003
Cover
Kapsel & Styling: Andy Uffels
Visagie: Ingrid Burger.
Fotografie: Hans de Vries.
Productie: Penny Slaney.
Model: Elite Models & Max Models.
Met medewerking van TrendyHair Company/Sunglitz.

Terug in de tijd

Λ Le Salon biedt kappers, fotografen en stylisten de kans hun werk te tonen in Fotogalerie. Dit najaar gaan we terug in de tijd met kapsels geïnspireerd op de jaren '60. Op de foto zie je de creatie van Olaf van den Wildenberg van All About Hair. Hij heeft zich laten inspireren door beweging en snelheid en dat is ook duidelijk te zien in de haarlijn Move. Bij de mannencoupe zien we asymmetrie met vooral in de voorpartij lange lagen. Wat opvalt is de korte oorpartij met de weggeschoren banen! In het nieuwe nummer van Le Salon vind je nog veel meer najaarslooks van diverse haarstylisten.

Speciale vlecht

Λ Kapper Andy Uffels presenteert in ieder nummer van Le Salon verrassende lang haar creaties, die ook heel goed voor fotosessies gebruikt kunnen worden. Stap voor stap legt hij aan de hand van foto's uit hoe de spannende coupes gecreëerd zijn. Dit keer tovert hij een simpele vlecht om in een vlecht met iets extra's.

Uitverkoop Design Forum

Λ Van verschillende uitgaven van Design Forum zijn nog een aantal restantexemplaren verkrijgbaar. En die gaan nu in de uitverkoop. De delen 263 t/m 270 zijn nu tegen een wel heel voordelig tarief te bestellen. Voor elk van deze nummers betaal je slechts € 25 + € 5 verzendkosten, in plaats van € 79 + verzendkosten. En bij bestelling van de acht verschillende titels, betaal je geen verzendkosten. Wees er snel bij, want op = op. Kijk in de ServiceShop voor meer informatie of om je bestelling door te geven.

Make-up en kapsel

Λ In Le Salon lees je dit keer een reportage over Müfide & More. In deze salon knipt Müfide een goede coupe in het haar van de klanten. Maar het gaat om meer in deze kapsalon! Geen klant gaat hier de deur uit zonder make-up, want de pertinente stelling van deze vakvrouw is: "Het gaat om een totaalbeeld dat de klant in de spiegel ziet." In de reportage wordt stap voor stap een totaalplaatje gecreëerd.

Choices

Λ De naam van de nieuwe haarlijn spreekt voor zichzelf: Choices. De collectie vertoont weliswaar een aantal vaste elementen, maar geeft iedereen vooral flink de ruimte om de vorm, kleur en styling te kiezen die bij hem of haar past. Dit seizoen mag er weer meer lengte, volume en beweging in het haar komen. Een ontwikkeling die begin dit jaar al duidelijk zijn intrede deed. De kapsels zijn voller, maar vooral niet zwaar door de afwisselende lagen in variërende lengtes.

BTW omhoog?

Λ Het hing al een tijdje in de lucht: de BTW, voor kappers gesteld op het goedkope tarief van 6 procent, zou per 1 januari a.s. moeten worden verhoogd tot het hoogste tarief van 19 procent. Helemaal zeker is het nog niet, want de Raad van Ministers van de Europese Unie moet zich er nog definitief over uitspreken. Wat denken jullie zelf over de verhoging? Lees meer op deForum-pagina. Wil jij je mening geven over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail met je reactie naarredactie@stylevision-magazine.nlen we plaatsen je reactie op de site.

Verder in dit nummer

Λ
  • Avant-garde: de repetities
  • Mannen willen Joe Grooming!
  • Interview met Tim Hartley
  • 40 jaar Toni&Guy
  • Introductie Magma van Wella