nummer 5, juni 2003

nummer 5, juni 2003
Cover
Kapsel & Styling: Andy Uffels
Visagie: Ingrid Burger.
Fotografie: Hans de Vries.
Productie: Penny Slaney.
Model: Elite Models & Max Models.
Met medewerking van TrendyHair Company/Sunglitz.

Fotogalerij

Λ Zou jij het leuk vinden om jouw creatie ook eens in Le Salon terug te zien? Dat kan, want Le Salon geeft in de Fotogalerie kappers, fotografen en stylisten de kans hun werk te laten zien. Uiteraard presenteren we ook kapsels van de grote namen in kappersland. De Fotogalerie in dit nummer staat bol van de tegenstellingen: van strak en modern, puur en simpel tot romantische kapsels aan toe. Op de foto alvast een voorproefje uit de collectie Pure & Simple van Pat Woord.

Interview: Trevor Sorbie

Λ Andy Uffels interviewde in de afgelopen nummers van Le Salon al diverse toppers uit het kappersvak. De komende maanden gaat Andy de grens over en volgen we hem op zijn wereldreizen. In zijn voetspoor neemt Le Salon een kijkje achter de schermen bij beurzen, shoots en shows, waar je normaal gesproken nooit komt. Als eerste bracht hij een bezoek aan topkapper Trevor Sorbie in zijn salon in Covent Garden, één van de mooiste wijken van Londen. Het verslag van deze ontmoeting lees je in dit nummer..

Lezersreis Turkije

Λ Le Salon neemt je exclusief mee op 'ontdekkingsreis' in de zielen van twee topkappers en ondernemers: Andy Uffels en Richard Koffijberg. Samen zijn ze goed voor 40 jaar salonervaring. Le Salon heeft hen bereid gevonden al deze ervaring exclusief met de lezers van dit vakblad te delen. Een van de prachtige boten van Tussock Cruising zal je langs de schitterende zuidkust van Turkije voeren. Onderweg worden inspirerende presentaties, vraag- en antwoordsessies en persoonlijke adviezen afgewisseld met heerlijk eten en drinken, korte uitstapjes, filosoferen onder de sterrenhemel en heerlijk relaxen. De reis vindt plaats van 27 september tot en met 4 oktober. De complete aanbieding staat in dit nummer beschreven. Wacht niet te lang met inschrijven, want het aantal plaatsen is beperkt (slechts 15 gelukkigen kunnen deelnemen).

Heibel in Volendam

Λ Het Instituut voor Cursussen en Opleidingen bestaat al negen jaar, maar zelden werd de cursus Haarknippen zo ongastvrij ontvangen als onlangs in Volendam. Aart Bijvoet van de gelijknamige salon in Volendam vond dat het broodroof was als de inwoners van het vissersdorp een cursus konden volgen om zelf in het vervolg de schaar ter hand te nemen. Hij kwam in actie en een actiecomité was gevormd. Heibel dus in Volendam. Het complete verhaal lees je in dit nummer.

Lekker lang

Λ In elk nummer van Le Salon kun je meekijken over de schouder van topkapper Andy Uffels bij het creëren van een verrassende lang haar creatie. Deze coupes kunnen ook heel goed voor fotosessies gebruikt worden of voor een speciale gelegenheid. Deze creatie lijkt misschien moeilijk, maar dat valt in de praktijk reuze mee. Aan de hand van de stap-voor-stap foto's kun je namelijk precies zien hoe dit nonchalante opsteekkapsel tot stand komt. En met dit kapsel kan je klant zeker voor de dag komen!

Rookvrije salon fijn of niet?

Λ Vanaf 1 januari 2004 mag er op de werkplek niet meer gerookt worden. Dat geldt dus ook voor kapsalons. De kapper zelf, het personeel maar ook de klant mag dan geen sigaret meer opsteken. De Tabakswet schrijft voor dat werknemers recht hebben op een rookvrije werkplek. Daarvoor moet de kapper/werkgever dus zorgen. Is het nu echt nodig om kapsalons rookvrij te maken? Lees verder op de forum-pagina. Wil jij je mening geven over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail met je reactie naar redactie@stylevision-magazine.nl en we plaatsen je reactie op de site.

Verder in dit nummer

Λ
  • Steekproef: hoe brengen collega's het er vanaf?
  • Freedom collectie van Intercoiffure
  • Stap-voor-stap met Schwarzkopf: Punktechniek
  • Automatisering: Mens, marketing en management
  • Avantgarde: voorbereiding van een show