nummer 4, mei 2003

nummer 4, mei 2003
Cover
Kapsel & Styling: Andy Uffels
Visagie: Ingrid Burger.
Fotografie: Hans de Vries.
Productie: Penny Slaney.
Model: Elite Models & Max Models.
Met medewerking van TrendyHair Company/Sunglitz.

Fotogalerij

Λ Kappers, fotografen en stylisten kunnen in de Fotogalerie van Le Salon hun creaties laten zien. Dit keer nogmaals een greep uit de lente/zomercollecties, want aan de presentatie van zomerse coupes lijkt geen einde te komen. Op de foto een coupe uit Romance in Motion, de Trendcollectie 2003 van Keune. De internationale trend naar harmonie en romantiek is hierbij vertaald in kapsels met een dynamisch lijnenspel, volume en krulvorming.

L'Oréal Color Trophy

Λ Eind maart vond de grote finale van de L'Oréal Color Trophy plaats. In totaal streden 14 finalisten om de felbegeerde trofee. De Overall Award, de Press Award én de Publieks Award gingen allemaal naar Berni Ottjes en zijn team van Salon Burny's The Hairstudio in Hulst. De wedstrijd is een wereldwijd initiatief van L'Oréal Professional en staat voor vakmanschap, creativiteit en natuurlijk vooral kleur. In Le Salon lees je meer over deze spannende wedstrijd.

Toni & Guy

Λ De nieuwe collectie van Toni & Guy heeft als thema Deconstruction. Letterlijk betekent dat: afbraak. David Gibbs, International Art Director en verbonden aan Toni& Guy Magna Plaza omschrijft het subtieler: je 'breekt' af wat je zojuist hebt opgebouwd. Eerst de coupe technisch neerzetten en dan op gevoel creatief afmaken met schaar of mes tot een droge, doffe structuur ontstaat. Le Salon nam een kijkje bij de show. In dit nummer een uitgebreid verslag.

Great Lengths Happening

Λ Voor de presentatie van de nieuwe haarmodelijn Sculp-Line had Great Lengths een blik bekende Nederlanders opengetrokken. Zo stonden Christine van der Horst, Sabine Koning, Guusje Nederhorst, Nada van Nie en vele anderen deze avond in de rij voor extensions. Het uitgangspunt voor de haarmodelijn Sculp-Line is het doorbreken van de rechte onderlijnen in lengtes met grafische vlakken, zoals driehoeken, rechthoeken of sterke asymmetrie. Behalve voor verlengingen werden de extensions ook gebruikt om meer volume te creëren of voor kleuraccenten. In Le Salon lees je een verslag van deze happening.

Lekker lang

Λ Topkapper Andy Uffels presenteert in ieder nummer van Le Salon verrassende lang haar creaties, die ook heel goed voor fotosessies gebruikt kunnen worden. Stap voor stap legt hij uit hoe de spannende coupes gecreëerd zijn. Op de foto zie je zijn creatie voor dit nummer. Het is niet echt een dagelijks kapsel, maar wel een hele simpele techniek die je bijvoorbeeld bij een fotoshoot kunt gebruiken. Laat je inspireren!

Supermarkt concurrent?

Λ Steeds vaker kopen consumenten hun haarverzorgingsproducten bij de supermarkt in plaats van bij hun kapper. De supermarkten, maar ook drogisten, hebben geruisloos steeds meer schappen ingeruimd voor haarverzorgingsproducten. Ondertussen derven de kappers wel omzet, deze producten hadden zij immers ook kunnen verkopen. Waarom bieden wij die producten eigenlijk zelf niet aan? Willen of kunnen we soms geen producten verkopen?
Lees verder op de forum-pagina.

Verder in dit nummer

Λ
  • Steekproef: hoe brengen collega's het er vanaf?
  • Any Uffels in gesprek met Astrid Timmer
  • Stap-voor-stap met Schwarzkopf
  • Mannenkapsels 'in the picture'
  • Wedstrijdwerk springlevend?