nummer 3, april 2003

nummer 3, april 2003
Cover
Kapsel & Styling: Andy Uffels
Visagie: Ingrid Burger.
Fotografie: Hans de Vries.
Productie: Penny Slaney.
Model: Elite Models & Max Models.
Met medewerking van TrendyHair Company/Sunglitz.

Fotogalerij

Λ Le Salon biedt kappers, fotografen en stylisten de kans hun werk te tonen in de Fotogalerie. In deze aflevering een aantal kapsels om alvast in een zomerse stemming te komen. Op de foto zie je een creatie van Lawrence Kazan, genaamd Princess of the Desert. Deze roept beelden op van fijn, door de zon gebleekt Saharazand. Het model straalt rust en sereniteit uit en is het boegbeeld van de 'no move' beweging van de strijd tegen stress en depressie. De tweede foto is gemaakt door Jean Marc Joubert Coiffeur. Zijn collectie heeft de naam 'Fringe Attitude' gekregen en kenmerkt zich onder meer door tweeslachtigheid, nonchalance en onbeschaamdheid.

Inspirerend

Λ Topkapper Andy Uffels presenteert in ieder nummer van Le Salon verrassende lang haar creaties, die ook heel goed voor fotosessies gebruikt kunnen worden. Dit keer een klassieke coupe. Stap-voor-stap legt hij uit hoe de spannende coupe gecreëerd wordt.

Terugblik

Λ Met 175 exposanten en maar liefst 20.502 bezoekers heeft Hair Style 2003 in Kortrijk alle voorgaande edities ruimschoots overtroffen. Vergeleken met de manifestatie van 2001 in Kortrijk, betekende dit zelfs een stijging van 30 procent in aantallen bezoekers en exposanten. Ongeveer een derde van de bezoekers kwam uit Nederland. In vijf hallen werden de nieuwste producten en de laatste trends gepresenteerd. In dit nummer vind je een uitgebreid verslag van deze Belgische vakbeurs.

Internationaal

Λ In Le Salon lees je dit keer verslag van de London Hair Collections in het prestigieuze Grosvenor House Hotel. Verschillende bekende kappersteams presenteerden hun inspirerende looks voor het komende jaar. De coupes werden in drie verschillende blokken geshowd: ready-to-wear, menswear en couture.

Praktijk

Λ In deze aflevering van Praktijk kunnen we de stap-voor-stap zien van de Feather Kleurtechniek van Schwarzkopf. Op de eerste foto is te zien hoe de kleur aangebracht wordt op de fijne strengen in de nekpartij. Vanaf dit punt wordt naar de diagonale sectie boven het oor gewerkt. Op de tweede foto kun je ook alvast het eindresultaat bewonderen. Natuurlijk vind je de uitgebreide tekst en uitleg in dit nummer van Le Salon.

Kappersboulevard?

Λ We kennen ze allemaal: de mooie, ruim opgezette meubelboulevards, diverse meubelgiganten bij elkaar aan één boulevard. Concurrentie heeft voor de consument meestal het voordeel, dat het prijsverlagend werkt. Maar kan dat ook voor kappers gelden? Is het een goed idee om als kapsalon deel uit te maken van een 'kappersboulevard' met pakweg 10 kapsalons? Lees verder op de forum-pagina.

Verder in dit nummer

Λ
  • Massale opkomst bij Preview-tour
  • Troonopvolging bij L'Oréal Professionnel
  • Nieuwe editie Design Forum: Inspirations
  • Steekproef
  • Interview met Michel Scholten