nummer 2, februari 2003

nummer 2, februari 2003
Cover
Kapsel & Styling: Andy Uffels. Visagie: Ingrid Burger.Fotografie: Hans de Vries. Productie: Penny Slaney. Model: Elite Models & MaxModels. Met medewerking van TrendyHair Company/Sunglitz.

Fotogalerij

Λ Le Salon biedt kappers, fotografen en stylisten de kans hun werk tetonen in de Fotogalerie. Dit keer laten we een voorproefje zien van delente/zomercollectie. Op de foto zie je een creatie van het professioneleconcept Tend Vision van Wella. Dit concept informeert je vroegtijdig over dekomende trends. Voor 2003 tekenen er zich drie megatrends af, die de volgendebenamingen hebben gekregen: Energizing Antiquity, Eccentric Romantic en GraphicElegance. Verder foto's uit de nieuwste collectie van o.a. Italian Style Framesien Patrick Kalle.

Hairstyle Kortrijk

Λ Op 23 en 24 februari vindt in Xpo Kortrijk (België), hetkappersevenement van 2003 plaats. Hier worden de nieuwste trends getoond voorhet komende seizoen. Hair Style is een vakbeurs met wervelende shows en blitsepresentaties. Tevens vindt er zondagavond een unieke dinner- en dance-eventplaats, waar trendy DJ's spetterende optredens zullen geven. Eén van de showsdie op zondagmiddag wordt georganiseerd, is die van Toni & Guy. Onder leidingvan de Mascola's laat het wereldbekende team uit London de meestvooruitstrevende kapsels zien. Toni & Guy zal op Hair Style perfecte snittenpresenteren, ondersteund door 'briljante' kleuren. Wat er verder te zien en tedoen is op deze vakbeurs, kun je lezen in de nieuwe uitgave van Le Salon.

Avantgarde

Λ Een weekend Parijs met personeel vormde voor Wiel en Ell Essers deentree voor het 30-jarig jubileum van hun Salon Artistiek in Maastricht. Desalon is inmiddels veel meer dan een vermaarde kapperszaak. Voor Le Salonselecteerde Wiel zes nog niet eerder in Nederland gepubliceerde foto's.Hiernaast zie je er één van. "Nee, een boodschap zit hier niet achter. Wel eenidee," vertelt Wiel over deze foto. Ik nam de babypop mee van thuis. De haren,het dierlijke, past bij deze compositie." In Le Salon kun je de overigespectaculaire foto's bekijken.

Bedrijfskapper

Λ In Le Salon lees je dit keer een reportage over Haircompany, eenmobiel kappersbedrijf, gericht op het bedrijfsleven. Je leest het verhaal vanMascha van Gelderen en ze vertelt hoe de gang van zaken is bij de huidige,afnemende economische groei, haar verhaal over de voor- en nadelen, de opzet enhaar plannen.

Seminar

Λ Het jaarlijkse Kappersseminar in Gerlos is er niet alleen om gezelligsamen te skiën en te après-skiën, maar zeker ook om er wat van op te steken. Hetvond plaats in hotel Almhof in Gerlos en was georganiseerd door Frank en CorryBianchi uit Den Haag. Op het programma stonden sprekers als Bernd Schneider, deuitvinder van de VacuVin, Gerry Nijs van IM3 Private Money Management, FrankWouters, marketingexpert, en Koenraad Engels. In Le Salon wordt het seminaruitgebreid besproken. Meer informatie over de sprekers is te vinden op internet:
Bernd Schneider: www.vacuvin.com , www.sharing-success.com .
Gerry Nijs: www.im3online.com .
Frank Wouters: www.bedrijfsnar.com .
Info over Gerlos: frank.bianchi@wax.nl

Slecter dan 2002?

Λ De zaken gaan slecht in ons landje. De tijden worden moeilijker. Ofwordt dat ons aangepraat door de autoriteiten, de media of de buurman? Leggen weons erbij neer, of geven we een stevige tegenwind, zijn we inventief encreatief? Nemen we maatregelen en anticiperen we op een naderende malaise? Vorigjaar was het voor veel mensen zwaar. Kan het nog erger? Lees verder op de forum-pagina .

Verder in dit nummer

Λ
  • Make-Up Award
  • In gesprek met Van de Horst
  • Stap-voor-stap met Schwarzkopf
  • Inspirerende Alcina-avond
  • Nieuwe haarlijn: Reflex