Nummer 1, januari 2003

Nummer 1, januari 2003
Cover
Visagie en Styling: Ronald Huisinga voor Deko en zo.
Model: Eliana.
Fotografie: Cats & Withoos.
Haar: Ingrid voor J.C. Hair Rotterdam.

Creatief

Λ Le Salon biedt kappers, fotografen en stylisten de kans hun creaties te tonen in de Fotogalerie. Deze keer stoere mannencoupes en sexy meidenkapsels! Hier alvast een voorproefje uit de collectie van Team Richard Koffijberg, waarbij de kleurschakeringen in combinaties van koele en warme tinten bepalend zijn. Ook zie je een creatie uit de wintercollectie van Toni & Guy, die zich door diversiteit kenmerkt. Krullen of steil, rood, blond of donker gekleurd, het mag allemaal. Voor de nieuwste collectie van Toni & Guy kun je ook op hun website kijken: www.toniandguy.co.uk .

Alternative 20 jaar!

Λ Coos de Joode nam voor Le Salon een kijkje op de 20e editie van de Alternative Hair Show in Londen. Aan het evenement werkte wederom een groot aantal vermaarde kappers mee, die in een wervelende verjaardagsshow een hele reeks innovatieve creaties presenteerden. Wat er tijdens de Alternative Hair Show wordt gepresenteerd, geldt als progressief, avant-gardistisch en trendsettend. Expect the unexpected was het motto van het Engelse Burlingtons. Hier een extreme, maar toch draagbare creatie van dit team. Iets dat ook gezegd kan worden van de coupe van deze Lost Angel! Meer over de Alternative Hair Show vind je op de site www.alternativehairshow.com .

Jaarafsluiting Redken

Λ Redken sloot het jaar spetterend af met een flitsende presentatie, die in het teken stond van Urban Creativity. No Rules: stedelijke creativiteit, zonder regels! Redken pakte flink uit met een enorm aantal modellen. Tijdens drie shows werd de creativiteit aangewend om Orange Babies te steunen, dat zich inzet voor HIV-besmette baby's en zwangere vrouwen in Afrika. In Le Salon zie je nog meer foto's van deze bijzondere avond.

Lekker lang

Λ Topkapper Andy Uffels presenteert in ieder nummer van Le Salon verrassende lang haar creaties. Stap voor stap legt hij uit hoe de spannende coupes gecreëerd zijn. Laat je inspireren! Deze keer een prachtige creatie met een bijna feeërieke uitstraling, die ontstond door het haar flink te touperen. Een resultaat om trots op te zijn.

Goede voornemens

Λ Hoe zit het met jouw zakelijke goede voornemens voor het nieuwe jaar? Ga je minder hard werken of juist meer? Ga je meer doen aan de productverkoop? Ga je meer cursussen volgen om bij te blijven in je vakgebied? We vroegen een aantal kappers naar hun goede voornemens. Lees verder op de forum-pagina .

Verder in dit nummer

Λ
  • Jaaroverzicht Le Salon 2002
  • Toppers aan tafel: Ad Peters en Andy Uffels in gesprek
  • Kinki Event
  • Steekproef: hoe brengen collega's in de branche het er vanaf?
  • Actueel nieuws uit de branche