Nummer 8, november 2002Cover
Cover: Fotografie: Cats & Withoos. Visagie: Karin Melissant. Model: Anne.

Fotogalerie

Λ

In Le Salon's Fotogalerie tonen kappers, fotografen en stylisten uit binnen- en buitenland hun creaties uit de wintercollectie. Zo ook Toni&Guy. Hun herfst/wintercollectie kenmerkt zich door diversiteit. Krullend of steil, rood blond of donker gekleurd, het kan allemaal deze winter.

Haar: Jan Pryzemk
Make-up: Sarah Walsh
Fotografie: Andy Morrison

Kniptechnieken

Λ In deze aflevering van kniptechnieken zetten we de schaar in het haar van onder andere model George. Op de foto zie je hoe de zijpartijen strak langs de contourlijn worden afgeknipt. Met High Hair Flubber wordt het haar nog even ultra sterk en extra lang houdbaar gestyled. Het eindresultaat mag er zijn: een vlotte coupe voor de man van nu. Behalve George krijgt in dit nummer ook model Petra een nieuwe coupe.


Model: George Schröder
Haar: Mandy Berger voor Wella Nederland
Visagie: Lydia Thann
Fotografie: Esther Bouma

Salon International

Λ

In het laatste weekend van oktober vond in het ExCel expositiecentrum in Londen Salon International 2002 plaats. Er waren minder grote shows dan anders, maar daarom was het niet minder druk. Een groot aantal Look & Learn seminars werden verzorgd door Mahogany, Vidal Sassoon en Toni&Guy. Niet zo spectaculair als de shows, maar minstens zo leerzaam. Als je er niet bij bent geweest kun je in Le Salon een verslag lezen van Salon International, met veel foto�s zodat je toch een beetje kunt meegenieten.

Color Vibration

Λ In theater �t Spant in Bussum presenteerden Bob Jansen en Richard Koffijberg de nieuwe kleurcollectie van L�Oréal Professionnel �Color Vibration�. In het modebeeld voor deze herfst en winter zijn in grote lijnen drie trends te onderscheiden: theatrale elegantie, 18e-eeuwse overvloed en feeërieke broosheid. Het kapsel fungeert komend seizoen meer dan ooit als modebeeld. In dit nummer een impressie

Verjaardagscoupes

Λ Dit jaar vierde Le Salon z�n 10-jarig bestaan, dat is bij jullie vast niet onopgemerkt gebleven. Abonnees kregen de kans om hun vakblad te feliciteren met een speciale coupe en daarmee een bedrag van � 1000 te winnen of een van de tien draadloze Wella Contura tondeuses. De jury, bestaande uit topkappers Koenraad Engels, Wiel Essers, Bob Jansen, Coos de Joode, Richard Koffijberg, Yolly ten Koppel, Berni Otjes, Rob Peetoom, Ad Peters en Andy Uffels, kozen uit de vele inzendingen unaniem voor de creatie van Monique Achterberg uit Alkmaar. Begin november naam zij de cheque van � 1000 in ontvangst van hoofdredacteur Marco Jouret. In Le Salon een uitgebreid verslag.

Verder in dit nummer

Λ
  • Toppers Rob Peetoom en Andy Uffels aan tafel
  • Nederlands kaptop kraakt Haarlijn 2002-2003
  • Hair Style 2003
  • Inspirerend lang haar