Nummer 7, oktober 2002Cover
Fotografie: Cats & Withoos. Visagie: Pauline van Herk. Model: Giul Meyer.

Fotogalerie

Λ

Le Salon biedt kappers, fotografen en stylisten de kans hun creaties te tonen in Le Salons Fotogalerie. In dit nummer tonen we weer een groot aantal kunstzinnige creaties. Een zeer veelzijdig aanbod uit heel de wereld! Zo ontvingen we van Dome Cosmetics in Londen deze kleurige coupe. De kleuraccenten zijn gecreëerd met Prolin Hair Enhancers. Zelfs de internationale stijlgoeroe Kate Moss doet mee: in de laatste lipstickcampagne van Rimmel draagt ze roze Prolin highlights.

Vrolijke krullencoupe

Λ Stap-voor-stap laten we je zien hoe deze vrolijke krullencoupe van model Suzanne tot stand is gekomen. Het hele haar van Suzanne is ingedraaid met blauwe shapers en behandeld met de omvormingsvloeistof Perform G1 voor gekleurd haar. De nekpartij werd recht en bot afgeknipt voor een massieve lijn. Met de vorm van het hoofd mee worden de passees aan de bovenzijde van het hoofd ingeknipt. Aan de achter- en zijkant krijgt elke passee een C-vorm, die voor verschillende volumes zorgen. Daarna wordt het haar voorzichtig met het mes gesneden. De High Hair Smooth & Curl zorgt tot slot voor maximale krullen.


Model: Suzanne van Schip
Haar: Mandy Berger voor Wella Nederland
Visagie: Nancy Roeffen
Fotografie: Esther Bouma

Supervrouwelijk en elegant

Λ

Topkapper Andy Uffels presenteert in ieder nummer van Le Salon verrassende lang haar creaties. Stap voor stap legt hij uit hoe de spannende coupes gecreëerd zijn. Laat je inspireren! In dit nummer laat hij zien hoe je op een simpele en effectieve manier met een vlecht een supervrouwelijk en elegant kapsel creëert.
Kapsels & styling: Andy Uffels, global artistic director Pantene
Fotografie: Hans de Vries
Visagie: Ingrid Burger
Model: Leonie, Elite Models
Productie: Penny Slaney

Hair Ambassador 2002

Λ Tijdens de viering van het 40-jarig bestaan van Het Spectrum vond de bekendmaking van de Hair Color Ambassador 2002 plaats. Na een reeks van vrouwelijke ambassadeurs � zoals Patricia Paay (2001), Cindy Pielstroom (2000) en Fabiënne de Vries (1999) � heeft Het Spectrum Rudolph van Veen uitgeroepen tot Hair Color Ambassador of the Year 2002. De bekende Meesterkok in het programma Life & Cooking is een opvallende verschijning, die zijn kapsel regelmatig van vorm en kleur verandert. Rudolph vindt het een eer verkozen te zijn tot de eerste mannelijke ambassadeur, maar vindt dat zijn kapper Bas Hogendoorn alle credits verdient. Coos de Jode nam voor ons ook nog een kijkje bij de presentatie van de Nederlandse Spectrum Haarkleurmodelijn door sessiestylist Taylor Johnston in samenwerking met Schwarzkopf Professional. Hij gaf een korte maar snelle presentatie van de nieuwste collectie van de Essential Looks. In Le Salon een uitgebreid verslag.

Haarlijn herfst/winter 2002-2003: Vision

Λ De haarmode voor deze herfst en winter is niet extreem. Het verwoorden en uitbeelden van een eigen, oorspronkelijke visie is belangrijker dan trends. Vision symboliseert de vrijheid om dingen op je eigen manier te doen. Het gaat om inspirerende kapsels, die één worden met de natuurlijke omgeving. Het basiskapsel voor dit seizoen is een ronde vorm in verschillende lengtelagen, die plukkerig vallen voor een luchtig geheel. De haarpunten zijn bot afgewerkt. Het haar bovenop is vanaf de zijscheiding ingeknipt en krijgt zo een asymmetrisch karakter. Het loshangende haar aan de zij- en achterkant is symmetrisch geknipt, zodat je creatief met het haar kan variëren. Met een diagonale of horizontale scheiding creëer je een heel ander effect! Zowel mannen als vrouwen worden gekleurd door middel van een aluminiumfolietechniek. Voor een spannende look kies je voor meerdere kleuren. Stylingproducten zijn essentieel voor de juiste Vision-coupe, omdat je hiermee de uitstraling bepaalt die past bij de gelegenheid of gemoedstoestand.
Dit kapsel bestaat uit cirkelvormige lagen, waarbij het haar langer is richting de contouren. Voor een speels effect zijn de lokken boven het oog wat korter gelaten. In de nek zijn de haarpunten naar buiten geföhnd. Een donkere koperspoeling afgewisseld met highlights geeft een natuurlijke uitstraling.

Verder in dit nummer

Λ
  • Interview met Richard Koffijberg
  • Steekproef: hoe brengen collega�s in de branche het er vanaf?
  • Workshop extensions van Great Lengths
  • Ondernemerschap: de Jonge Ondernemers Club