Nummer 6, augustus 2002
Cover
Vlinders. Fotografie: Cats & Withoos. Visagie: Arie Vuijk, Avaron. Haar: Jannie, J.C. Hairmaxx Rotterdam. Model: Stefanie, Imodels.

Kniptechnieken

Λ

In Kniptechnieken laten we onder andere deze stoere mannencoupe zien. Het haar van Luuk is gekleurd met Color Touch 4/77, donker diep chocoladebruin. Het haar aan de voorzijde wordt naar het midden gekamd en recht afgeknipt. Dit zorgt voor steunhaar aan de voorzijde. De nek- en zijpartijen worden met de tondeuse opgeschoren. In Kniptechnieken lees je stap voor stap hoe de rest van de coupe in model wordt gesneden. Het eindresultaat: System Professional Just Men Ultra Gel geeft het haar van Luuk extra sterke versteviging!

Model: Luuk Wessels
Haar: Mandy Berger voor Wella Nederland
Visagie: Lydia Thann
Fotografie: Esther Bouma

Lekker lang!

Λ Topkapper Andy Uffels presenteert in elk nummer van Le Salon verrassende lang haar creaties. Stap voor stap legt hij uit hoe de spannende coupes gecreëerd zijn. Deze keer laat hij zien hoe je in slechts twee minuten een prachtig lang haar kapsel realiseert!
Kapsel en styling: Andy Uffels, global artistic director Pantène
Visagie: Ingrid Burger
Fotografie: Hans de Vries
Model: Leonie, Elite Models
Productie: Penny Slaney

Le Salon fotogalerie

Λ

In elk nummer krijgen fotografen en haarstylisten de kans hun haarcreaties te laten zien. Sommige kappers komen alweer met hun haarlijn herfst/winter 2002/2003. Bij het zien van deze mooie creaties krijg je bijna zin in de winter! Links de nieuwe E-angel coupe van Ad & Jane Peters. Het geheim van de coupe schuilt binnenin: de met het mes soft gesneden haarstrengen kunnen omgevormd worden tot een grof krullend kapsel. Voor de foto rechts heeft de Amerikaan Irvine Rusk zich laten inspireren door de verschillende subculturen die er zijn. Zo creëerde hij zijn �style images 2002�.

Design Forum

Λ Koggeschip Vakbladen, uitgever van onder meer Le Salon, heeft voor Nederland de uitgave van het toonaangevende Design Forum overgenomen van Pivot Point Nederland. Design Forum presenteert tweemaal per jaar in 49 landen over de hele wereld een actuele haarmodelijn. Daarnaast verschijnen er regelmatig speciale edities. Van elke uitgave is een praktisch techniekboek met glossy modellenboek voor de klanten verkrijgbaar, een techniekvideo met live demonstraties en bijbehorende cliëntenvideo, alsook fraaie postersets. Wil je meer informatie over Design Forum? Neem dan contact op met de afdeling klantenservice van Le Salon, tel. 020-3113990

Een vrouw als voorzitter van de Anko!?

Λ Tientallen jaren lang heeft de Anko, de brancheorganisatie van de kappers, een man als voorzitter gehad. Wie kent hem niet, Piet Kalle. Hij leek niet weg te branden, maar vorig jaar besloot hij dan toch te zullen aftreden. Bibi de Vries (39), Tweede Kamerlid voor de VVD, volgt hem op. Voor het eerst gaat een vrouw de brancheorganisatie leiden. Is dit een voordeel, een nadeel of onze mening maar even opschorten? We maakten een telefonische ronde.

Verder in dit nummer

Λ
  • Toppers aan tafel
  • Kapsalon voor daklozen
  • Automatisering: 850% meer winst
  • Wella�s Ladies Night