Nummer 5, juli 2002
Cover
Wetlook. Fotografie: Cats & Withoos. Haar & visagie: Karin Melissant. Model: Lillith voor Imodels, tel 0181-339998.

Kniptechnieken

Λ

In Kniptechnieken laten we onder andere dit speelse kapsel zien met verschillende lagen. Het haar van model Ans werd met Colour Touch 55/54, intensief licht mahonie koperbruin gekleurd. Na het kleuren is een dunne passee aan de voorzijde zeer kort geknipt. In Kniptechnieken lees je stap voor stap hoe de rest van de coupe in model is gesneden. Het eindresultaat: Ans helemaal anders!

Model: Ans Pelupessy
Haar: Mandy Berger voor Wella Nederland
Visagie: Lydia Thann
Fotografie: Esther Bouma

Lekker lang!

Λ Topkapper Andy Uffels presenteert vanaf nu in elk nummer van Le Salon verrassende lang haar creaties. Stap voor stap legt hij uit hoe de spannende coupes gecreëerd zijn. Leuk om ook in je eigen salon mee aan de gang te gaan, dus laat je inspireren!

Kapsel en styling: Andy Uffels, global artistic director Pantène
Visagie: Ingrid Burger
Fotografie: Hans de Vries
Model: Leonie, Elite Models
Productie: Penny Slaney

Le Salons Fotogalerie

Λ

In elk nummer krijgen fotografen en haarstylisten de kans hun haarcreaties te laten zien. In dit nummer van alles wat: ingenieuze lang haar kapsels, een stoere mannencoupe en prachtige kleuren. Op de foto links een recente creatie van de Amerikaan Irvine Rusk, rechts een keuze uit de selectie van Crazy Fashion International, genaamd Donna. Deze collectie is ontworpen en gerealiseerd door Filippo Sepe.

Zomer 2002 volgens Toni & Guy

Λ Heerlijk informeel, hip, kleurrijk, vrolijk, wervelend, inspirerend�. In de Amsterdamse Seymour Likely Lounge organiseerde het Artistic team van Toni & Guy onlangs een inhouse presentatie met de titel �Fusion Collection�. Deze collectie is een samensmelting van alle mode-elementen uit de tweede helft van de vorige eeuw. In Le Salon een uitgebreid verslag van deze hippe presentatie.

Rekening voor niet tijdig afgezegde afspraak?

Λ We maken het allemaal mee: de klant komt niet opdagen of komt zo laat dat het hele dagschema in de war raakt. Of de klant belt op het allerlaatste moment af. Hoe gaan we daarmee om? Eigenlijk zou je een rekening moeten sturen wegens gederfde inkomsten. Maar doen we dat ook daadwerkelijk? We vroegen een aantal kappers om hun mening.

Verder in dit nummer

Λ
  • Het laatste nieuws uit de branche
  • Interview met Maikel van den Nieuwenhuizen, manager Educatie Pivot Point Nederland
  • Het Davines World Style Event
  • Automatisering: franchising of ondernemen