Nummer 4, mei 2002
Cover
Fotografie: Cats & Withoos. Haar & visagie: Karin Melissant.
Kleding & sieraden: Knetter Rotterdam. Model: Loes voor Imodels.

Kniptechnieken

Λ

In Kniptechnieken laten we onder andere dit leuke �kuifkapsel� zien, gebaseerd op de Wella Trend Vision 2002 �Prismatic Diva�. De voor-, zij- en achterpartij zijn zwart gekleurd en de bovenpartij donker koper mahonieblond. In Le Salon lees je hoe de diverse partijen ingeknipt zijn om deze coupe structuur te geven. Om de fraaie kuif te maken, eerst High Hair Spray Gel met extra versteviging in het haar spuiten. Daarna met de steiltang het haar rechtop zetten. En voilà, een coupe waar Kuifje jaloers op zou zijn!

Model: Esther Kats
Haar: Mandy Berger voor Wella Nederland
Visagie: Bianca van Dongen
Fotografie: Esther Bouma

^Haarlijn voorjaar/zomer 2002

Λ Als het aan de Gezamenlijke Nederlandse Kappers ligt, mag het haar weer opvallen deze zomer. Minimalisme en soberheid zijn passé en maken plaats voor individuele looks en subtiele kleuren met spannende details. Hier alvast een voorbeeld van hun nieuwe haarlijn �Impact�. Het rechte haar is in verschillende lengtelagen geknipt, waarbij de haardelen niet op elkaar aansluiten. Daardoor �botst� het haar en valt het natuurlijk. De onderpartij is donker, wat een speels effect geeft in combinatie met de intense highlights. Tot slot is in de haarpunten een glansproduct gebruikt.

Le Salons fotogalerie

Λ

Fotografen en haarstylisten krijgen in deze rubriek de kans hun haarcreaties te laten zien. In dit nummer nogmaals een aantal leuke lente- en zomercoupes van bekende kappers, want aan de presentaties lijkt geen einde te komen. Prachtige kleuren, sexy creaties en zomerse modellen� Hier twee modellen uit de lente- en zomerlijn van Joico, genaamd Configured Texture and Color Collection.

L´Oréal Color Trophy

Λ Vakmanschap, creativiteit en kleur. Zo liet de finale van de L�Oréal Color Trophy op 15 april in Carré zich het best omschrijven. Het werd een spectaculair evenement, waarbij het draaide om lef, passie, vakmanschap, enthousiasme en talent. In Le Salon blikken we uitgebreid terug op dit evenement. Nexxt House of Hair uit Amersfoort ging met de trofee naar huis. De topkappers Ad Peters en Olaf & Bert gaven tijdens de avond een prachtige presentatie van hun interpretatie van de kleurcollectie lente/zomer 2002 van L�Oréal Professionnel. Op de foto hun creaties.

BTW-tarief weer verhoogd?

Λ Er is een kans dat het BTW-tarief weer verhoogd wordt van 6% naar 19%. Niet zo leuk, want dat betekent dat wij kappers weer de prijzen moeten verhogen om netto op hetzelfde inkomen uit te komen. We vroegen een aantal kappers om hun mening.

Verder in dit nummer

Λ
  • Trends: de Switch collectie van Michel Arendsen
  • Interview: met Müfide Halaceli, twee keer winnares van de Coiffure Award
  • Steekproef: hoe brengen collega�s in de branche het er vanaf?
  • Automatisering: het belang van minuuttarieven