Nummer 3, april 2002
Cover
Fotografie: Cats & Withoos.
Haar: J.C. Muns, JC Hairmaxx Rotterdam.
Visagie: Rifka,
Model: Laura!

Le Salon is jarig!

Λ

Tien jaar Le Salon!

Zoals je al gemerkt hebt, bestaat Le Salon dit jaar maar liefst tien jaar. We kijken in dit nummer terug op deze periode, waarin we groeiden van lijdend naar leidend. We stellen tevens een aantal andere jarigen en jubilarissen aan je voor, zoals Keune (80 jaar), Andy Uffels (20 jaar in het vak), Club Academia (30 jaar), Marian Oomen (25 jaar in het vak) en Egbert Haan, eigenaar van een kappersimperium, die veertig jaar (!) in het vak zit.

Kniptechnieken

Λ In dit nummer laten we twee damescoupes zien, die zijn geïnspireerd op Wella�s Trend Vision 2002. De modellen Rita en Lisette kregen allebei een nieuwe, trendy look. Hier laten we je alvast het eindresultaat zien bij Rita. In het blad kun je precies nalezen hoe deze coupes zijn gekleurd en geknipt en kun je het eindresultaat bij Lisette bewonderen.
Model: Rita Stuivenberg
Haar: Mandy Berger voor Wella Nederland
Visagie: Ciel Coenders
Fotografie: Esther Bouma

Le Salons fotogalerie

Λ

In elk nummer geven we fotografen en haarstylisten de kans hun haarcreaties te laten zien. De bekende en minder bekende kappers komen allemaal met hun lente- en zomercollectie. De invloeden van de jaren tachtig zijn duidelijk herkenbaar in de kuif- en punkkapsels. Maar ook supervrouwelijke en romantische kapsels zijn een trend deze zomer. Voor de kleur wordt naast natuurtinten gekozen voor extreme combinaties. Hier een voorbeeld uit de Feel the Spirit of Freedom collectie van de Goldwell Trendcolors 2002 (links) en de Mad Red-collectie voorjaar/zomer van Bob Jansen & Haarcollega's (rechts), geïnspireerd op de jaren '80.

Foto rechts:
Haar: Pascal Uriot
Styling: Iris Booter
Make-up: Aron B.
Fotografie: Rob Harpenau
Producten: L'Oréal Professionnel

Cosmoprof

Λ

De vakbeurs Cosmoprof voor "Hair & Beauty" in Bologna is vooral groot, erg groot zelfs. Je vindt er ruim 1700 exposanten uit 47 landen op een oppervlakte van ruim 72.000 m2. In totaal kwamen er bijna 130.000 bezoekers. Karin van der Velden nam een kijkje op deze imposante beurs en doet uitgebreid verslag. Tip van Karin: mocht jij er ooit verzeild raken, neem je wandelschoenen mee. Het aantal kilometers dat je aflegt, is onafzienbaar. Meer informatie over de beurs vind je op www.cosmoprof.com.

Kappers en RSI

Λ

Bij RSI denk je niet zo snel aan kappers. Toch blijkt uit onderzoek dat kappers ook groot risico lopen op deze nare aandoening, die ontstaat door veelvuldige herhaling van bepaalde bewegingen. We vroegen een aantal kappers naar hun ervaringen. Lees verder op de pagina Forum. Wil je meer weten over RSI, neem dan eens een kijkje op de site van de RSI-patiëntenvereniging www.rsi-vereniging.nl. Bedrijven kunnen terecht bij het RSI-Center, www.rsi-center.com.

Verder in dit nummer

Λ
  • Steekproef: een salon in Amsterdam, Scheveningen en Venlo. Hoe brachten ze het er vanaf?
  • Automatisering: BTW naar 19 %?
  • Beleid: je ideeën succesvol uitvoeren
  • Interview met Jan van Os