Nummer 2, februari 2002
Cover: Fotografie: Cats & Withoos. Haar: J.C. Muns, Hairmaxx Rotterdam. Model: Dennis. Cavia: Discus Deurloo�s Poedelparadijs Rotterdam

Hair Style 2002

Λ

De verwachtingen vooraf waren hoog gespannen, maar Hair Style 2002 maakte deze meer dan waar. Er kwamen meer dan 20.000 bezoekers op deze vakbeurs af! Hair Style was een trendy vakbeurs, vol inspirerende shows op hoog niveau en veel fraaie stands, waar ook nog eens vele flitsende demonstraties werden gegeven. De reacties van de bezoekers en de standhouders waren dan ook erg enthousiast. In dit nummer kijken we met een uitgebreide reportage terug op dit fantastische evenement.

Shows

Λ In het speciale theater van Hair Style Nederland was het genieten geblazen bij de shows. Maar liefst zes verschillende shows verspreid over twee dagen; drie keer per dag looks, trends, spektakel en vaktechniek. Nederland bewees duidelijk mee te tellen op het gebied van hairstyling. In dit nummer besteden we ruim aandacht aan deze spetterende shows.

Feestje van Le Salon

Λ

Le Salon vierde tijdens Hair Style haar 10-jarig bestaan en dat hebben we geweten. We hebben heel wat flessen bubbels laten knallen en heel wat glazen volgeschonken. Wij en The Working Girls vonden het erg leuk om samen met jullie te proosten op onze verjaardag. Bedankt voor jullie enthousiaste reacties!

Kniptechnieken

Λ In Kniptechnieken twee leuke damescoupes, waar van we er hier alvast eentje uitlichten. Een nonchalante krullencoupe, met opvallende kleuraccenten. De afgedeelde driehoeken worden in slices licht asblond gekleurd door op het hoofd de passees 90 graden te draaien en in te knippen, krijg je een ongelijkmatige structuur in de punten. Tot slot is het haar afgewerkt met High Hair Style Builder, een ideaal stylingproduct voor gekruld haar, zowel voor als na het föhnen.


Model: Nadia Habieb
Haar: Mandy Berger voor Wella Nederland
Visagie: Bianca van Dongen
Fotografie: Esther Bouma

Europrijzen

Λ In de pers kregen de kappers het verwijt dat ze de komst van de euro hebben aangegrepen om hun prijzen te verhogen. Maar is dat wel zo of zijn de prijzen gewoon net zoals elk jaar omhoog gegaan om de stijgende kosten te dekken? We vroegen een aantal kappers om hun mening.

Verder in dit nummer

Λ
  • Interview met Bob Jansen
  • Steekproef: hoe brengen collega�s in de branche het er vanaf?
  • Total look: de nieuwste trends op het gebied van mode, hairstyling en nagels
  • Kapper of ondernemer
  • Een nieuwe rubriek: Sales