Nummer 1, januari 2002
Cover: Fotografie: Cats & Withoos. Haar: Florens Coiffures. Visagie: Nicky Weber. Model: Samira

Le Salon is jarig!

Λ

Dit jaar bestaat Le Salon tien jaar. Dat vieren we met een volledige nieuwe eigentijdse vormgeving. Bovendien verschijnen we voortaan acht keer per jaar in plaats van zes keer. Bij een verjaardag horen natuurlijk ook felicitaties. Daarom maakten tien bekende topkappers speciaal voor Le Salon een originele verjaardagscoupe. Het verrassende en fantastische resultaat zie je terug in maar liefst tien speciale pagina's. Mocht je daardoor geïnspireerd zijn: je kunt ook zelf een verjaardagscoupe creëren en inzenden aan Le Salon. Je kunt daar maar liefst 1000 euro mee winnen! Wil je ons ook feliciteren met het 10-jarig bestaan? Stuur dan een originele verjaardagskaart naar Le Salon, Postbus 1198, 1000 BD in Amsterdam en maak kans op één van de vijftig gratis toegangskaarten voor Hair Style Nederland op 27 en 28 januari in Ahoy Rotterdam!

Proost mee op Le Salon

Λ

Tijdens Hair Style Nederland proosten we graag met onze lezers op het jubileum van Le Salon. The Working Girls delen gedurende deze spetterende vakbeurs wijn met bubbels uit en heffen graag het glas met jullie. Je bent dus van harte welkom bij onze stand (nr. 301 in de Schiehal). Hair Style Nederland belooft een waar spektakel te worden. Er zijn tal van exposanten aanwezig, met het nieuwste op het gebied van salonproducten en aanverwante artikelen. Ook zijn er vele demonstraties, die je op vertoon van je ticket gratis bij kunt wonen. In Le Salon vind je een overzicht van alle presentaties en alvast korte beursflitsen. Hair Style Nederland vindt plaats van 27 t/m 28 januari in Ahoy Rotterdam. Voor meer informatie over Hair Style Nederland kun je contact opnemen met tel. 030-2982293 of hairstyle@bab.be.

Kniptechnieken

Λ

In Kniptechnieken laten we je twee leuke damescoupes zien. Op de handige stap voor stap foto�s kun je precies volgen hoe deze tot stand zijn gekomen. Door de ponypartij naar rechts te kammen en af te knippen, ontstaat een asymmetrische lijn. Deze lengte is bepalend voor de lengte van de bovenpartij. De rest van het kapsel is in toenemende lagen geknipt. Het eindresultaat is een mooi, vrouwelijk kapsel.
Modellen: Joyce Tent
Haar: Renate van Laerhoven voor Wella Nederland
Visagie: Ciel Coenders
Fotografie: Esther Bouma
Vaktechnische coördinatie: Coos de Joode

Le Salons fotogalerie

Λ In elk nummer geven we fotografen en haarstylisten de kans hun haarcreaties te laten zien. In dit nummer een selectie uit de wintercollectie van Joico (links), vrijpostig en asymmetrisch en met grote kleurcontrasten. Bovendien blikken we vooruit op de trends van 2002 op kappersgebied. We laten je alvast enkele stromingen zien: punk, krul en retro. Hier een creatie uit de voorjaarscollectie van Mahogany.

Weg met het kindertarief?

Λ Is het eigenlijk wel nodig een apart kindertarief te hanteren? Als kapper heb je toch veel werk aan deze soms lastige klantjes. Bovendien, ouders zijn echt wel bereid fiks in de buidel te tasten voor hun lieverdjes, getuige het geld dat zij aan dure merkkleding en speelgoed uitgeven. We vroegen een aantal kappers om hun mening.

Verder in dit nummer

Λ
  • Het L�Oréal Styling Event
  • Interview met Hilde Kloosterman van Wave Internati
  • Steekproef: hoe brengen collega�s in de branche het er vanaf?
  • Geknipt: een nieuwe rubriek waarin klanten het resultaat van hun kappersbezoek showen