Nummer 6, december 2001

Nummer 6, december 2001

Cover

Fotografie en digitale beeldbewerking: Studiopress/Guy van Grinsven.
Modellen: Mr. en Mr. Lentelook 2001, Vivian Huveneers en Robby de Bruin.
Visagie en hairstyling: Marga Nieboer voor Trucco.

Le Salon is jarig!

Λ In 2002 jaar bestaat Le Salon tien jaar! Dat feit laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan, want dat willen we graag met jullie vieren. Hoe? Op een originele manier zoals je dat van ons gewend bent. Zo hebben we een speciale aanbieding voor nieuwe abonnees en een leuke wedstrijd. In dit nummer lichten we alvast een tipje van de sluier op. In het januarinummer van Le Salon hebben we iets bijzonders voor je in petto. Wil je ons alvast feliciteren? Stuur dan een originele verjaardagskaart naar Le Salon, Postbus 1198, 1000 BD in Amsterdam en maak kans op één van de vijftig gratis toegangskaarten voor Hair Style Nederland op 27 en 28 januari in Ahoy Rotterdam!

Kniptechnieken

Λ Renate van Laerhoven van Wella Nederland nam voor dit nummer maar liefst vier modellen onder handen, twee heren en twee dames. Ze laat hiermee zien dat met dezelfde techniek zowel jongere als wat oudere klanten geknipt kunnen worden. Aan de hand van de duidelijke stap voor stap fotos kun je dit model ook zelf knippen. Hier zie je alvast de herencoupe. Zowel de heren- als de damescoupe worden in Le Salon uitgebreid toegelicht.

Modellen: Jeroen Ruyters en Jan van Os
Haar: Renate van Laerhoven voor Wella Nederland
Visagie: Lydia Thann
Fotografie: Esther Bouma
Vaktechnische coördinatie: Coos de Joode

Hairmaxx deelt klap uit

Λ

Tijdens de Esquire Fashion Night, de verkiezing van Nederlands best geklede man, verzorgde Hairmaxx de kapsels en visagie van de modellen. De show vond plaats in de boksring, een wel heel originele plek. Daar deelde Hairmaxx de eerste klap uit en liet zien dat deze kappersketen een eigen visie heeft op haarmode en zowel draagbare als extreme kapsels kan creëren. Hairmaxx heeft ook een eigen site: www.hairmaxx.nl .

Salon International: wauw!

Λ

Eind oktober vond Salon International plaats, een van de grootste en belangrijkste kappersevenementen ter wereld. Kappers van over de hele wereld stroomden samen in Londen om hun visie op de nieuwste haartrends en technieken te geven of om juist inspiratie op te doen. Er waren ook workshops, shows, seminars en presentaties. Een evenement dat je eigenlijk niet mag missen! Voor diegenen die helaas niet in de gelegenheid waren om naar Londen te gaan, geven we in Le Salon een uitgebreide impressie. Hier alvast een originele creatie. Om dit effect te krijgen zijn drie valse haardelen op elkaar bevestigd. Meer over Salon International kun je vinden op www.salon-internationa.com.

Robijn Fashion Award

Λ

De Heineken Music Hall was op 25 oktober "the place to be" voor modeminnend Nederland, want daar werd de Robijn Fashion Award uitgereikt. De award is Nederlands grootste modeprijs en is ieder jaar weer rijk aan creatieve innovaties en spannende ontwerpen. Acht finalisten lieten zien dat modedesign in Nederland op een hoog niveau staat. Helaas gold dat niet voor de haarmode, die had best wat creatiever gekund! Hier zie je een kledingontwerp Guang Yang, de uiteindelijke winnares van de Robijn Fashion Award. Meer over het evenement lees je op www.robijnfashionaward.nl.

Le Salons fotogalerie

Λ Zoals in elk nummer kregen fotografen en stylisten de gelegenheid hun haarcreaties te laten zien. De redactie verbaast zich iedere keer weer over de verscheidenheid aan inzendingen. De één creëert een tweede pony en de ander een stijlvolle lok. Bij de ene haarstylist is een kort "koppie" favoriet, terwijl een andere juist weer voor een bijzonder opsteekkapsel kiest. Hier alvast twee voorbeelden, leuk om zelf uit te proberen!

Ziek of toch maar naar de zaak?

Λ Het ziekteverzuim onder kappers neemt enorm toe de laatste tijd. De kapper/ondernemer zit met de ellende, want hij moet afspraken afzeggen en heeft geen inkomen als hij niet verzekerd is. Ook voor de klant is het niet leuk. Waaraan ligt dat ziekteverzuim? Is het kappersvak zo´n ongezond vak of blijven we eerder thuis? We vroegen een aantal kappers om hun mening.