Nummer 5, oktober 2001

Nummer 5, oktober 2001

Cover

Fotografie en digitale beeldbewerking: Studiopress/Guy van Grinsven.
Model: Aniek Nooyen.
Visagie en hairstyling: Marga Nieboer voor Trucco.

Kniptechnieken

Λ

Dit keer aandacht voor een leuke herencoupe van Wella. Het haar van model Jurjen wordt eerst in een chocoladebruine tint geverfd, helemaal actueel dit najaar. Daarna wordt het in model geknipt, in Le Salon kun je precies nalezen hoe dat in zijn werk gaat. Opvallend detail is het asymmetrisch effect bij de bovenpartij. In de bovenpartij worden nog enkele zwarte low-lights gemaakt. High Hair Bungee Gum zorgt voor de finishing touch. In Le Salon zie je ook nog een spannende damescoupe.

Model: Jurjen ter Burg
Haar: Renate van Laerhoven voor Wella Nederland
Visagie: Lydia Thann
Fotografie: Esther Bouma
Vaktechnische coördinatie: Coos de Joode

TOC Alkmaar

Λ De Technische Club Alkmaar bestond onlangs 50 jaar en dat was een groot feest in Bob�s Saloon waard.
In Le Salon doen we verslag van deze bruisende show, met tal van originele creaties. Ondanks dat de technische clubs het momenteel niet makkelijk hebben, is TOC Alkmaar nog steeds een bloeiende vereniging, die het kappersvak met verve vertegenwoodigt.

(E)motions

Λ

De Gezamenlijke Nederlandse Kappers hebben weer een nieuwe Haarlijn herst/winter 2001-2002 uitgebracht, waar hun klanten mee voor de dag kunnen komen. De Haarlijn is een mix van oude en nieuwe stijlen, maar het belangrijkste is dat het kapsel de persoonlijkheid versterkt. Nieuwe en oude stijlen worden gecombineerd, waarbij gevoelens voorop staan. Zo is het kapsel al naar gelang iemands stemming makkelijk in een ander model te stylen. De kapsels zien er natuurlijk uit en hebben ronde, zachte vormen. Kenmerkend zijn de langere haarlengtes voor zowel mannen als vrouwen. Het haar op de kruin wordt in (grove) plukken knipt om volume te creëren. Hier alvast een voorproefje.

Le Salons Fotogalerie

Λ Zoals in elk nummer geven we fotografen en stylisten de kans hun haarcreaties te laten zien. Handig om de laatste trends in kappersland bij te houden en natuurlijk tal van inspirerende ideeën op te doen. Hier laten we alvast twee spannende creaties zien, uit de voorjaarscollectie Equis van Andrew Jose en Jingles Creation (links) en een lekker eigenwijs kapsel uit de najaarslijn Bohemian van de Haute Coiffure Française (rechts).

prijsafspraken

Λ Prijsafspraken, ook al worden deze gepresenteerd als prijsadviezen, zijn volgens de mededingingswet verboden. Hiervoor tikte de NMa de Anko op de vingers, want van de Anko mochten de kappers hun prijzen per 1 januari met 5 % verhogen. Te zijner tijd krijgen de kappers te horen of zij hun prijzen naar het niveau van 1 januari moeten verlagen of kunnen handhaven. We vroegen een aantal kappers om hun mening.

Verder in dit nummer

Λ
  • Interview met Dagmar Schneider
  • Vakantieplanning: een makkie!
  • Hair, een minimalistische kapsalon
  • Massale metamorfose voor Steps medewerksters
  • De nieuwste producten voor de kapsalon