Nummer 4, augustus 2001

Nummer 4, augustus 2001

Cover

Fotografie en digitale beeldbewerking: Studiopress/Guy van Grinsven.
Model: Joosje van Rooden.
Visagie en hairstyling: Marga Nieboer voor Trucco.

Kniptechnieken

Λ

Helemaal passend bij de punktrend zie je hier een eigentijdse variant op een "punkkapsel" van Wella. Het haar van Reina is op een originele manier gekleurd. Op iedere folie worden drie kleuren gebruikt. In Le Salon lees je stap voor stap hoe het haar is geverfd en uiteraard wordt geknipt. Dit keer ook aandacht voor lange kapsels: zo zie je hoe het lange haar van ons andere model Marloes op een leuke manier wordt geknipt en gestyled.

Model: Reina Kok
Haar: Renate van Laerhoven voor Wella Nederland
Visagie: Lydia Thann
Fotografie: Esther Bouma
Vaktechnische coördinatie: Coos de Joode

Het enthousiasme van Headmixx

Λ

Zo lig je lekker op je strandbedje te zonnen, en zo ben je model in de eerste fotoreportage van Headmixx. Dat overkwam onlangs een aantal niets vermoedende badgasten op het Scheveningse strand. Headmixx bestaat uit vier enthousiaste kappers, Ellen Plomp, Jos Peters, Richard Jordan en Dick de Vries. Hun doel is kappers te informeren over training, communicatie, trendscouting en techniek. In Le Salon zie je het resultaat van deze vrolijke stranddag.

Kinki show

Λ

De volumeknoppen gingen onlangs wijd open tijdens de presentatie van de Kinki Kappers in de megadiscotheek The Powerzone in Amsterdam. Le Salon was erbij en maakte een verslag van deze flitsende en swingende show. We zagen veel punkinvloeden, veel mooie kleurcombinaties en vooral (leuk!) veel herenkapsels. Een waar feest vol inspiratie en creativiteit! Op de site van Kinki Kappers, www.kinki.nl, vind je nog veel meer heftige kapsels.

2Grow presentatie

Λ Het jonge kapperstalent binnen de groep Synergie van L�Oréal, 2Grow, stortte zich vol enthousiasme op de nieuwe Paris-kleurcollectie. Het resultaat was een spetterende show van deze aankomende showkappers met natuurlijk veel invloeden uit het Parijse (nacht)leven. Een trend die we al bij andere shows zagen, is het gebruik van haarstukken. Daarmee bereik je al snel een leuk effect. Al met al een prima presentatie!

Mooie metamorfose

Λ

Richard Koffijberg zit 25 jaar in het vak. Daarom heeft hij de prachtige "Face it" jubileumcollectie uitgebracht, met daarin alle trends uit die afgelopen 25 jaar. Om zijn jubileum verder te vieren kreeg redactieassistente Femke een metamorfose aangeboden. Het haar van Femke is op een creatieve manier geverfd en in lagen geknipt, zodat het lekker nonchalant valt. In Le Salon lees je precies hoe dat in zijn werk ging. Richard Koffijberg heeft overigens een mooie site: www.koffijberg.nl Een bezoekje waard.

Verder in dit nummer

Λ
  • De nieuwste producten (producten) voor de kapsalon
  • Supervrouwelijke kapsels, veel kleur en veel krullen in Le Salons Fotogalerie
  • "Mystery client" bezoeken
  • Interline, de kapsalon van Ajax