Nummer 3, juni 2001

Nummer 3, juni 2001

Cover

Fotografie en digitale beeldbewerking: Studiopress/Guy van Grinsven.
Model: Judith van der Meulen.
Visagie en hairstyling: Marga Nieboer voor Trucco.

Shows, shows, shows

Λ

Dit nummer van Le Salon staat bol van de shows. Zo zie je bijvoorbeeld de nieuwe zomerlooks van de Hairmaxx-kappers en de terugkeer van de Parijse elegantie bij de show van L'Oréal Professionnel. Cosmo combineerde de glitter en glamour van het discotijdperk met het stoere van de punk. We namen ook een kijkje bij de High Hair Tour Without Limits van Wella, waar de diverse thema's een origineel beeld gaven van de moderne haarmode - without limits inderdaad! Veel variatie was er bij de gezamenlijke show van Haute Coiffure Francaise en Intercoiffure, een show die zeker de moeite waard was!

De bedrijfskapper

Λ Het ondernemende duo Lex den Doop en Nathalie Heijmans heeft een nieuw concept ontwikkeld voor een kapsalon: zij gaan naar bedrijven toe en knippen de werknemers ter plekke. Een handige oplossing voor mensen die geen zin hebben om op hun vrije zaterdag naar de kapper te gaan. 'De Bedrijfskapper" werkt met moderne communicatietechnologie; via de website www.bedrijfskapper.nl kan een bedrijf een afspraak maken. Inmiddels heeft 'De Bedrijfskapper' al meer dan dertig bedrijven als klant.

Kniptechnieken

Λ

Zoals in ieder nummer laat Wella in de rubriek Praktijk nieuwe kniptechnieken en kleurmogelijkheden zien. In dit nummer worden twee modellen onder handen genomen. In Le Salon zie je stap voor stap hoe hun fraaie kapsels tot stand zijn gekomen. Hier lichten we alvast een tipje van de sluier op. Bij model Gabriëlle is een creatieve kleurtechniek gebruikt. De voorzijde is in verschillende passees geknipt. Door het haar naar voren te kammen en te liften ontstaat een natuurlijke graduatie. Voor meer informatie over Wella kun je ook kijken op www.wella.cin

Model: Gabriëlle Koomen
Haar: Renate van Laerhoven voor Wella Nederland
Visagie: Lydia Thann
Fotografie: Esther Bouma
Vaktechnische coördinatie: Coos de Joode

Le Salon fotogalerie

Λ In Le Salons fotogalerie vind je de mooiste coupes en trendy kleuringen. Deze maand besteden we nogmaals aandacht aan de nieuwe zomerlooks, want aan de presentaties van de nieuwe voorjaars- en zomerlooks lijkt geen einde te komen. Hier alvast een prachtige fantasiecreatie van de Belgische topkapster Xantippe voor Schwarzkopf Professional.

Haarintegratie

Λ Hair extensions zijn helaas niet voor iedereen geschikt. Kapper Thijs Arits uit Stamproy introduceerde daarom vorig jaar een nieuw systeem in Nederland: haarintegratie. Dit is een op wens en op maat gemaakt haarwerk met een permanente bevestiging, gebaseerd op een nieuwe bevestigingsvorm. Door deze nieuwe methode is haarintegratie ook geschikt voor mensen met erg dun of vrijwel geen haar. In Le Salon lees je alles over deze nieuwe methode.

foto's: Rob Holthuis

Meningen

Λ Stel je hebt een klant die pas als zij in de stoel geïnstalleerd is, meldt dat je het haar alleen maar hoeft te föhnen, omdat ze het thuis al heeft gewassen. Maar in de agenda had je ook rekening gehouden met wassen en knippen. Of je hebt een klant die alleen maar vraagt om zijn nekharen een beetje bij te werken. Wat doe je met zo'n 'deelbehandeling'? Reken je het volle pond omdat je wel de volledige tijd voor deze klant hebt gereserveerd? We legden het enkele collega's uit de branche voor. Op de pagina Forum lees je de meningen van enkele kappers en kun jij ook je reactie geven.

Verder in dit nummer

Λ
  • Interview met Olaf van den Wildenberg
  • Brenda Holleman �Hairdresser of theYear�
  • Automatisering: een formule, is dat handig?
  • De nieuwste producten voor de kapsalon