Nummer 2, maart 2001

Nummer 2, maart 2001

Cover

Fotografie en digitale beeldbewerking: Studiopress/Guy van Grinsven.
Model: Anouk Wauthlé.
Visagie en hairstyling: Marga Nieboer voor Trucco.

Terugblik op Hair Style 2001

Λ

Coos de Joode en Alexander Gravemaker geven een impressie van de Hair Style 2001 in Kortrijk, de professionele kappersmanifestatie voor de Benelux. Het sfeertje was goed: zakelijk, swingend, informatief, veel hippe shows en entertainment. Opvallend was het grote aantal stands met haarverlengingen en dreadlocks. Ook op het podium waren veel dreads en haarverlengingen.

Brigiet Schoemaker over discretie en verwenformules

Λ Deze enthousiaste kapster reist het hele land door om voor Haar Promotie Nederland en Wella salontrainingen te geven. Ze werkte mee aan het televisieprogramma 'Dat staat je goed' en is regelmatig te zien op TV Oost. Dit voorjaar opent ze haar eigen kapsalon in de binnenstad van Hengelo. Een interview met een vrouw die weet wat ze wil.

Voorjaarkriebels bij Redken

Λ

Op 19 februari gaven vier Redken-kappers hun visie op het thema �Spring hits the street� ofwel de haarmode voor het komende voorjaar. Afgezien van Rob Peetoom, had Redken voor deze presentatie nu eens geen �grote namen� uitgenodigd, maar aankomend talent. Het resultaat: een swingende en verfrissende �Look & Learn�. Peter Brouwer uit Rotterdam gaf snel en vaardig zijn visie op extensions. Else Snel gaf al werkend een interessante presentatie van haar ervaringen op het grote Redken-congres in Las Vegas. Bram Eymans uit Zevenaar demonstreerde een aantal kapsels die morgen zo in de salon kunnen worden toegepast. Rob Peetoom tenslotte gaf een toelichting op het werk van zijn collega Vincent Langedijk, die met slice-technieken het haar van zijn modellen extra beweging en structuur wist te geven.

Kniptechnieken

Λ Zoals in elk nummer laat Wella in de rubriek Praktijk nieuwe kniptechnieken en kleurmogelijkheden zien. Deze keer een herenkapsel met een 'spiky'effect en een dameskapsel met een stoere kuif. Stap voor stap zie je hoe deze kapsels tot stand komen, zodat je ze ook in je eigen salon kunt toepassen. Voor nog meer ideeën kun je terecht op www.beautyweb.nl

Hub Beuters van Viv Hairstyling

Λ Hoe komt een voormalig divisiemanager van Horn Electro in de kapperswereld terecht? Zonder kappersdiploma's en parate vakkennis begon Hub Beuters toch zijn eigen kapsalon. In Le Salon een uitgebreid interview met deze vreemdeling in kappersland.

Meningen: Total look bij de kapper?

Λ Om zich beter te profileren biedt menig kapper tegenwoordig meer dan alleen maar haarbehandelingen. Zo kan men bij sommige kapsalons ook terecht voor een eenvoudige make-up, een korte hand- en nagelverzorging of zelfs een kleur- en stijladvies. Het haar is tenslotte een onderdeel van het geheel, van de �total look�. Een kapper kan zich best ook andere diensten aanbieden zelfs al is het maar een vrijblijvend advies. Terecht? Is daar behoefte aan? Of moet de spreekwoordelijke schoen-maker zich bij zijn leest houden? Op de pagina Forum lees je de meningen van enkele kappers en kun jij ook je hart uitstorten�

Verder in dit nummer

Λ
  • Gap-analyse: de juiste mensen op de juiste plaats
  • Hoofdhuidmassage stap voor stap
  • Automatisering: de ideale tarieflijst
  • De nieuwste producten voor de kapsalon