Nummer 6, december 2000

Nummer 6, december 2000

Cover

Fotografie en digitale beeldbewerking: Studiopress/Guy van Grinsven
Model: Marieke
Visagie en hairstyling: Marga Nieboer voor Trucco.

Le Salon fotogallerie

Λ

In Le Salons fotogalerie vind je de nieuwste kapsels en meest trendy kleuringen. Deze maand laten we werk zien uit de collectie Great Curls van Ad Peters . De internationale inbreng is van de Duitse topstyliste Marlies Möller . Zij koos voor een lang gelaagde boblijn als de basis voor haar collectie Glamour Rock Lady.

Kars'kammen

Λ Deze grote Madrileense sierkam is van schildpad. De kam werd bij feestelijke gelegenheden achterin het haar gestoken zodanig dat de kanten mantilla (sluier) erover heen gedrapeerd kon worden. Dit exemplaar is bijna dertig centimeter hoog, maar er zijn nog veel grotere. Vooral in Argentinië droegen vrouwen zeer hoge kammen. Slechts drie koningshuizen mogen wítte kammen bij hun mantilla's dragen: de katholieke dynastieën van Spanje, België en Monaco.

Kniptechnieken

Λ "Wella laat ieder nummer in de rubriek Praktijk nieuwe kniptechieken en kleurmogelijkheden zien. Door de duidelijke stap voor stap foto's kun je deze ideeën direct zelf in de salon toepassen. Wil je nog meer ideeën? Kijk dan op www.beautyweb.nl , waar Wella elke maand een magnifieke metamorfose uitvoert of klik op de knop techniek!

Wiel Essers

Λ Bekende Nederlandse kappers aan het woord. Wat vinden zij van actuele ontwikkelingen in de branche en wat is hun visie op het vak? In ieder nummer van Le Salon een spraakmakend interview. Ditmaal Wiel Essers: kapper of kunstenaar?
Hij zet zijn creatieve talenten actief in voor de Alternative Hair Show van Tony Rizzo, ("ik vind het een eer als mensen iets van me overnemen"), maar is helemaal niet actief in de productenverkoop: "Iedere dag shampoo gebruiken is nergens voor nodig. Sterker nog. Het is eerder slecht voor het haar."

Hair World

Λ Coos de Joode en Alexander Gravemaker bezochten Hairworld en werden weer helemaal enthousiast voor het vak. Het WK kappen bezette maar liefst zeven hallen van de Berlijnse Messe en was daarmee de grootste haarhappening ooit. Alle Europese firma's benutten deze kans om zich optimaal te profileren. Qua kapsels ontdekten ze weinig nieuws op de beurs, maar de shows waren vaak buitengewoon indrukwekkend. Kijk naar hun prachtige plaatjes in Le Salon of klik naar www.hairworld.de

Kapperskunst

Λ

Je kunt nu je salon verfraaien met prachtige etsen van de Zuid-Afrikaanse kunstenares Sara-J. Zij maakte het schilderij 'Hair and Pleasure' voor een vriendin die in Johannesburg een luxekapsalon is begonnen. Het verenigt alle kenmerken van Sara-J's werk: vrouwen met Picasso-achtige vormen, decadentie, gewaagde kleurgebruiken en fun. Zo moet volgens Sara-J een kappersbezoek eruit zien: met de nodige wijn, gezelligheid en erotiek. Abonnees krijgen een korting van maar liefst f 250 op deze kunstwerk en de kleinere ets 'Change.' Overigens maakt Sara-J ook prachtige decoraties voor de salon. Een afspraak kun je regelen via: www.gimmickart.nl.

Exposure

Λ Exposure, zo heet de nieuwe haarlijn. Het credo: er goed uitzien, op elk moment van de dag. De haarlijn, die twee keer per jaar door de Gezamenlijke Nederlandse Kappers wordt gelanceerd, was verpakt in leuk entertainment, een modepresentatie en een dansende mannengroep, alles was goed op elkaar afgestemd. We gaan een seizoen tegemoet van sluike lokken over het voorhoofd en subtiele kleurtjes. Hot zijn de verborgen kleuringen: afhankelijk van de styling wordt een extreme tint zichtbaar. Alle foto's op de hotnews pagina van www.koc.nl

Verder in dit nummer

Λ

  • Salon International
  • Trends van Haute Coiffure Française en Intercoiffure
  • Passievolle presentatie van Paul Gehring
  • Hair Valley 2000
  • De opmars van Miles & Maizy
  • Klantvriendelijkheid