Nummer 3, juli 2016

Nummer 3, juli 2016

Cover:

Haar: Romee van Egmond, Avanti Kappers, Helmond
Fotografie: Giel Domen
Visagie: Mireille Bevers

Λ

Ellis en Thijs Faas

Ellis en Thijs Faas

De naam Ellis Faas is in een kwart eeuw verworden tot een instituut. Het feit echter dat deze zin door de geïnterviewde wordt gedoogd en door jou kan worden gelezen, mag wonderlijk heten. Faas is wars immers van sterrendom en status. Het tekent een verrassende haat-liefdeverhouding met de beauty business. Na 25 jaar vakmanschap stoelt de opgemaakte balans van deze visagiste op één kenmerkende factor. Het meisje Ellis en mevrouw Faas zijn van het gevoelige soort. Als bij geen ander namelijk zijn in deze leermeester twee handen zo nauw verbonden met het hart. En er is nog een verbinding, die met broer Thijs. “Ja, Ellis is stronteigenwijs, maar gelukkig wel consequent stronteigenwijs.” Voor StyleVision wilden deze twee zielen zich wel openbaren. 

Λ

Extra

Extra

Dunner wordend haar is een veelvoorkomend probleem waar kappers en ook visagisten vragen over krijgen door klanten. Een goede aanrader is NIOXIN, die al 25 jaar gericht onderzoek doet naar dit vraagstuk. Nieuw is de Night Desinty Rescue zodat er ook ’s nachts de strijd aangegaan kan worden met dunner wordend haar.

Λ

All tied up

All tied up

Deze maand hebben Monique van Wijnbergen, Dominique Eindhoven en Sander Krijger een serie geschoten met als thema: ‘All Tied Up’. Clean maar ook een beetje grungy die perfect passen voor deze zomer.

Λ

Urban sports

Urban sports

Schwarzkopf Professional heeft de voorjaar- en zomertrends van de fashion weeks omgezet naar drie inspirerende looks: Urban Sports, Future Wave en Freecreation, die je in het vorige nummer zag. Urban Sports staat synoniem aan een dynamische stadse levensstijl. De kapsels reflecteren de lichtheid van de licht-als-lucht stoffen en laten een sterk, expressief silhouet zien. Gewaagde kleuren en verrassende haareffecten neutraliseert de serieusheid van de look. Het haar kan strak naar achteren gestyled worden, naar een zijde of uit het gezicht geduwd worden met de hand, er zitten geen limieten aan deze gewaagde look. De bijbehorende knip- en kleurtechnieken worden stap-voor-stap aan je uitgelegd.

Λ

Coiffure Award

Coiffure Award

Hilversum trilde weer op zijn grondvesten toen op 1 mei de 25e editie van de Coiffure Awards werden uitgereikt met als hoogtepunt de benoeming van de nieuwe Hairdresser of the Year. En iedereen kon het zien aan de mooie jurken, coolste kapsels en de vele sigaretten: de kappers zijn in town!

Λ

Verder in dit nummer

News Nieuws uit de branche
Lookbook Coiffure Awards
Steekproef
Business Komkommertijd
In de kijker Achter de cover
A touch of Paul Camera's lights action
Fotogalerie Collecties uit binnen- en buitenland
Klassewerk Facefacts
Automatisering 
Educatie ColorCrew Stylingacademie
Backstage: Editorial
Productnieuws

nummer van StylVision Magazine verschijnt rond 2 september 2016.