Nummer 6, december 2015

Nummer 6, december 2015

 

Coverfoto: Antithesis
Hair: Mark van Westerop @pro-solo for Wella Professionals & Balmain Hair
Make-up: Angelique Stapelbroek for Ellis Faas cosmetics
Styling: Pedro Dias @Era Management
Fotografie: Stephanie Pistel @Caviar Content

Λ

Leermeesters: Rob de Wilde

Leermeesters: Rob de Wilde

Passie en vakmanschap maken dat wat topvisagisten en topkappers onderscheid van kliederaars en schuurknippers. Zij kunnen altijd mooier en willen altijd beter. Ze leggen de lat hoog. Heel hoog. In de serie Leermeesters spreken we met de talenten aan de top én in de dop. Senioren en junioren beschouwen elkaar, het vak en hun eigen Style en Vision. Deze keer: kapper Rob de Wilde (58) en zijn dochter Romy (22). In de titel leermeester kan hij zich wel vinden, maar een grootmeester is hem te veel eer. Bescheidenheid? Ja, maar het is ook omdat Rob de Wilde hecht aan de werkelijkheid. Aan het leven hier en nu. Aan de schaar en zijn kwasten, aan de klanten en vooral aan zijn meiden. De kapper is namelijk ook kunstschilder én vader. In StyleVision vind je het uitgebreide interview.

Λ

Hippie Glam

Hippie Glam

Als iemand de glamorous hippiestijl weet te rocken, is het Caitlyn Jenner (je weet wel, van TLC’s I am Cait). Gelukkig is deze stijl niet alleen voor de ‘rich and famous’ weggelegd. Juist aan het einde van het jaar, met het oog op de feestdagen, is dit een geweldige look. En of je ‘m nu los draagt of opgestoken, met of zonder ‘flowers in your hair’: release your inner hippie! Hoe deze look tot stand is gekomen, vind je uiteraard in de step-by-step van StyleVision.

Λ

Diary: Een weekje Sanne

Diary: Een weekje Sanne

In iedere editie vind je een ‘diary’ van het werkleven van visagist Sanne Bleeker. Een kleine greep uit de column van deze keer. “Het is veel te lang geleden maar eindelijk heb ik de tijd (of neem ik de tijd) om nieuw portfoliowerk te maken. Veel mailen, facebooken, koffie drinken en moodboards maken. Zonder budget een locatie en modellen zien te regelen. Duimen voor een goedgezinde weergod...Always a hassle. Maar zo leuk als het lukt. Zoals afgelopen week met Tim Verhallen, Suze Kuit, Carlos Saidel en Eveline van Ulla Models. Dreamteam met een heel mooi resultaat!” Meer van Sanne in deze StyleVision.

Λ

Visagist Monique Brinkhorst

Visagist Monique Brinkhorst

Eind november opende Tommy Hagen - bekend van zijn salon Tommy’z Toko, van producties in modemagazines en catwalk shows - een eigen opleiding: 50μm. Een naam die misschien niet direct iets zegt, totdat je hoort dat 50μm staat voor de gemiddelde dikte van een mensenhaar. Het moment dat je je realiseert waar Tommy’s passie ligt: haar, haar en nog eens haar! Sinds kort heeft Tommy zijn toko uitgebreid met een aantal opleidingen: Allround Hairstylist, Master Class, Tommy’z 1-op-1 cursus en Break down your barriers. Tommy: “Mijn opleidingen zijn er niet alleen voor kappers, iedereen met een interesse in haarstyling is welkom. Maar ze moeten wel lef hebben!”

Λ

Expats

Expats

Daar staat hij of zij in je salon. De expat. En dan? Spreekt je personeel de taal? Kennen ze de cultuur? Zijn zij hierop getraind en weten ze er mee om te gaan? Bij Kimm Koffijberg in de salon wel. Gelukkig maar, want expats maken er een steeds groter deel uit van het (vaste) klantenbestand.

Λ

Verder in dit nummer

News Nieuws uit de branche
In de kijker Achter de foto
Fotogalerie Inspirerende collecties
Diary Een weekje Sanne
Interview Visagist Monique Brinkhorst
Foto Beste baard van Bondi
Step-by-step visagie Fit
Steekproef Mystery visits
A touch of Paul Body parts and blood
Portret Grimeur, kapper en leraar Leo Maliepaard
Achter de cover Antithesis
Creatief Deconstructed Monroe
Presentatie Wellbeing
Step-by-step haar Marbled Sand
Automatisering Slimme Marketing
Step-by-step haar Side tie
Achter de schermen Remko en de feestdagen
Product Nieuwe producten
Portfolio Leveranciers en opleidingen

Het volgende nummer van StylVision Magazine verschijnt rond 12 februari 2016.