Nummer 5, oktober 2015

Nummer 5, oktober 2015

 

Coverfoto: Yellow is the new black
Hair: Mark van Westerop @pro-solo for Wella Professionals & Balmain Hair
Make-up: Angelique Stapelbroek for Ellis Faas
Styling: Dayenne Bekker @Eric Elenbaas
Photography: Carin Verbruggen & Ferry Drenthem Soesman
Model: Thula@Touche

Λ

De nieuwe weg van Cosmo

De nieuwe weg van Cosmo

Chantal Veldt is regiomanager Cosmo Hairstyling, vanuit die functie is zij onder andere verantwoordelijk voor het opzetten van de Cosmo flagshipstore aan de Amsterdamse Zuidas. Dat Cosmo Hairstyling een nieuwe weg is ingeslagen moge duidelijk zijn bij het betreden van het pand aan de Zuidas in Amsterdam. Dames en heren in strakke pakken lopen in en uit. Voorzien van een mooie coupe en kleur natuurlijk, want dat is iets waar Cosmo nog steeds voor staat. Maar dat het bij Cosmo inmiddels om veel meer draait dan alleen dat, wordt duidelijk als Chantal vertelt over haar werkzaamheden voor deze vernieuwde franchise-onderneming.

Λ

Service en services

Service en services

2015 was een succesvol jaar voor de salon van Kimm Koffijberg, de kleuranalyse is vernieuwd en uitgebreid, er werd een blow-dry area gelanceerd en een brow area ingericht. Daarnaast is gestart met visagie voor dag en avond en een nagelservice in de vorm van een mini-manicure. Dat zijn in totaal vijf nieuwe services. Zijn ze alle vijf succesvol? Je leest het in de nieuwe editie van StyleVision.

Λ

Visagist Amanda Rijff

Visagist Amanda Rijff

De ‘flawless face’ is haar signature look. Ze heeft maar liefst 10.000 vrouwen in haar make-upstoel gehad en heeft haar eigen website makeuponyourmind.com. Amanda Rijff is een beauty expert pur sang. Niet voor niets wordt haar mening regelmatig gevraagd voor tv-programma’s als RTL Boulevard en Koffietijd en is ze een vraagbaak voor veel beautymagazines. Hoog tijd voor een interview met deze beauty.

Λ

Little Black Hair Book

Little Black Hair Book

Zelden werd er zoveel bekendheid gegeven aan een boek over haar. Met publicaties in NRC Next, op WieWatHaar.nl en zelfs een interview op Radio 1, hebben de auteurs niet te klagen over een gebrek aan media-aandacht! Het is dan ook niet zomaar een boek over haar, het is dè Nederlandse ode aan black hair waar we het hier over hebben: Little Black Hair Book van auteurs Janice Deul en Sandra Sprott. We schreven er al uitgebreid over in editie 2 van StyleVision, met daarin een interview met de auteurs, maar ein-de-lijk was dan het moment aangebroken waar iedereen op wachtte: de officiële lancering van Little Black Hair Book.

Λ

The Bridal Academy

The Bridal Academy

In 2012 won Shirley da Graca de 'Dutch Wedding Award' in de categorie 'beste bruidsvisagiste/haarstyliste van Nederland'. In die periode kreeg ze ook steeds vaker de vraag of ze haar kennis niet over wilde brengen op anderen. Ze had het alleen te druk met haar werk en privéleven om les te geven. Wel bleef de gedacht door haar hoofd spoken en dan met name het idee dat bruiden te weinig aandacht kregen tijdens de reguliere opleidingen. Het is zoveel meer dan één make-up of één haarstijl. In 2014 ging ze dan toch overstag en startte ze The Bridal Academy.
Werk van Monique Mangal, model: Alina

Λ

Verder in dit nummer

News Nieuws uit de branche
Leermeesters Piet-Jan Duivenvoorden
Fotogalerie Inspirerende beelden
In de kijker Achter de foto
Creatief Fotografie van Sanne Grasdijk
Praktijk Rok Chik
Steekproef Mystery visits
Coverstory Yellow is the new black
Step-by-step visagie Vanity
Klassewerk Chica Charming
Workshop Littekens en wonden
Collectie Sassoon
A touch of Paul Paul in Oslo en New York
Automatisering Nooit meer nee verkopen
Collectie Kimm Koffijberg
Achter de schermen Dankbaar voor klanten
Diary Een weekje Sanne
Product Nieuwe producten
Portfolio Leveranciers en opleidingen

Het volgende nummer van StylVision Magazine verschijnt rond 11 december 2015.