Nummer 4, september 2015

Nummer 4, september 2015

 

credits cover:
Haar: Mark van Westerop @ Pro-solo for Wella Professional & Balmain Hair
Fotografie: Stephanie Pistel @ CAVIAR Content
Make-up: Dominika Swietlik @ Anekdote Agency for MAC Cosmetics & Ellis Faas
Model: Naomi @ Paparazzi Model Management
Styling: Pedro Dias Post: Stephan Lesger @ Lesger Imaging

Λ

Character Course door Bruce Spoulding Fuller

Character Course door Bruce Spoulding Fuller

In de laatste week van juni was er hoog bezoek bij het ROC, afdeling Make-up Art in Amsterdam. Niemand minder dan Bruce Spaulding Fuller kwam langs om de Character Course te verzorgen. Character Course is een workshop met demonstraties van Bruce en vooral veel zelf doen, in dit geval het maken van een facial prosthetic op een eigen model en het tot in de puntjes stylen van het character. Van te voren hadden de deelnemers al een concept voor hun eigen ontwerp bedacht, dat op de eerste dag aan de hand van een schets, moodboard en veel plaatjes al meer vorm kreeg. Ook waren al mallen van de modellen gemaakt, zodat geen minuut van de kostbare tijd met Bruce Spaulding Fuller werd verkwist. Meer over deze bijzondere workshop lees je uiteraard in StyleVision.

Λ

The Chair Talents wards

The Chair Talents wards

Maar er was meer van het ROC. Dit jaar vond de tweede editie plaats van de unieke kapperswedstrijd The Chair Talents. Hierbij worden kappers in opleiding en de kapperswereld bij elkaar gebracht. Een unieke mogelijkheid voor kappers in opleiding om mee te werken met het team van The Chair professionals, die backstage werkt bij grote shows, events en tv-programma’s. Een van de winnaars was Bryan Bongers van het ROC in Amsterdam. In StyleVision lees je hoe hij deze wedstrijd heeft ervaren.

Λ

Airbrush make-up

Airbrush make-up

Airbrushmake-up was een aantal jaar geleden in Nederland even heel populair, maar is ook weer overgewaaid. Dit komt mede omdat er destijds te weinig kennis en vaardigheid was. Ook waren de producten toen niet van zo’n goede kwaliteit als ze nu zijn. Leidinggevende en oprichtster van De Haagse & Brabantse Visagieschool Jolijn de Jong laat in StyleVision de mogelijkheden van deze prachtige techniek zien in de vorm van twee step-by-steps: basic en art.

Λ

Uitdagende klanten

Uitdagende klanten

Kimm Koffijberg is natuurlijk een vakvrouw pur sang en een kanjer van een ondernemer. Maar hoe ervaart Kimm de omgang met klanten die nou net dat ene willen dat ze niet kunnen krijgen? Bijvoorbeeld een klant met van nature donker en poreus haar die graag lang, glanzend en platinablond wil worden. Of die klant die een kapsel wil waarvan je van te voren al weet dat het hem of haar niet zal flatteren? Oftewel, hoe gaat Kimm om met uitdagende klanten? Ze vertelt het aan StyleVision.

Λ

Beautyexpert Melvin Balvers

Beautyexpert Melvin Balvers

Melvin Balvers is een bekende naam in de beautybranche. Zo werkte hij jarenlang in de PR voor de meest mooie merken, zoals Sisley, Prada en Laura Mercier, schrijft hij als beautyexpert voor diverse glossy’s en deelt hij dagelijks zijn know how op zijn eigen website www.beauty-insider.nl. Om het plaatje compleet te maken rondde hij onlangs de visagie-opleiding bij B academy af. Denk je aan beauty, dan denk je dus automatisch ook aan Melvin Balvers. Tijd voor een interview!

Λ

Lezersaanbieding: Herensets van John Masters Organics

Lezersaanbieding: Herensets van John Masters Organics

Graag laten we jou als lezer van StyleVision kennismaken met de producten van John Masters Organics. We mogen tien (heren)sets weggeven met daarin de eucalyptus & agave 2-in-1 face wash & shave foam, eucalyptus & agave 2-in-1 moisturizer & aftershave en de zinc & sage shampoo met conditioner.

Lees de details op de Producten-pagina.

Λ

Verder in dit nummer

News Laatste nieuws uit de branche
Leermeesters Juliette den Ouden
Creatief Floating colors
Automatisering Kas opgemaakt om 17.51 uur. Huh?
Show Anthitesis
Step-by-step visagie Bold Beauty Shine like a diamond
Steekproef A touch of Paul Yeah, we did it!
In de kijker Achter de foto
Achter de schermen De hipster surfer
Praktijk Hippi glam
Lezersaanbieding John Masters Organics
Diary Think before you buy
Collectie Uncharten Territories
Producten Productnoviteiten

 

Het volgende nummer van StylVision Magazine verschijnt rond 23 oktober 2015.