Nummer 2, april 2015

Nummer 2, april 2015

credits cover:
Haar: Lisette Veldink @pro-solo for Wella professional & Balmain hair Fotografie: Ivo de Kok Make-up : Angelique Stapelbroek Stylist: Annet Veerbeek Model: Max Models

Λ

Wat gebeurt er na de opleiding

Wat gebeurt er na de opleiding

De Haagse & Brabantse Visagieschool is een internationaal gecertificeerde school voor visagie, grime en hairstyling en vormen samen een landelijk aanbod voor professionele opleidingen. Naast het runnen van de visagieschool, zijn ze ook in heel Nederland actief met een team van professionals voor tv-producties, fotografie, commercials, film en nog veel meer. Genoeg te leren en te doen dus tijdens en na de opleiding. We vroegen ons af hoe het de studenten vergaat nadat de opleiding voltooid is. Waar komen ze terecht? We vroegen Annemieke van Duuren, Marianne Roza en Corry van der Pluijm, oud-leerlingen van de Haagse & Brabantse Visagieschool, naar hun ervaringen met de opleiding en wat ze tegenwoordig bezighoudt. Je leest het in StyleVision.

Λ

Backstage Amsterdam Fashion Week

Backstage Amsterdam Fashion Week

De 22e editie van Mercedes Benz Fashion Week (MBFW) liet zien dat mode meer is dan onbereikbare haute couture. Het downtownprogramma combineerde kunsten als ballet en opera, maar ook ouderwetse ambachten en muziek met mode. Ook denim, zonnebrillen, lingerie en schoenen krijgen steeds meer ruimte op de catwalks van het Amsterdamse modemekka. Kers op alle fashion waren natuurlijk de creaties van Nederlandse hair stylists en creative artists van L'Oréal Professionnel. We spraken de chef de cabines en ook zie je prachtig fotowerk van de afgelopen modeweek.

Λ

Achter de foto

Achter de foto

Duister. Extravagant. Gevaarlijk. That’s the way we like it. In deze Nick Knight shoot voor Another magazine worden McQueens meest opvallende stukken uit de archieven getrokken en krijgen opnieuw de aandacht die ze horen te krijgen. Zodat niemand vergeet wat een genie deze man was. Bij in de kijker lezen we meer over de personen achter deze fantastische serie. Neem een kijkje in het leven van de volgende artiesten: Katy England, Nick Knight en Julia Bergshoeff.

Λ

Lentelook

Lentelook

Angelique Stapelbroek laat iedere editie van StyleVision een beauty zien met een andere look. Hiervoor gebruikt ze diverse merken, waar ze uiteraard ook het gebruik van uitlegt. Deze keer een lentelook.

Λ

Lydia Thann

Lydia Thann

Passie en vakmanschap maken dat wat topvisagisten en topkappers onderscheid van kliederaars en schuurknippers. Zij kunnen altijd mooier en willen altijd beter. Ze leggen de lat hoog. Heel hoog. In de serie Leermeesters spreken we met de talenten aan de top én in de dop. Senioren en junioren beschouwen elkaar, het vak en hun eigen Style en Vision. Deze keer: Lydia Thann, make-up artist sinds 1996.

Λ

Verder in dit nummer

News: Laatste nieuws uit de branche
Fotogalerie: Haar en Visagie
Coverstory: het mooie van contrasten
Step-by-step: Jeremy Scott
Steekproef
Grime: Grimeles Couture Alien
Achter de schermen: Show Sebastian
Haarlijn lente/zomer: Balance
Interview: Little Black Hair Book
A touch of Paul
Step by step visagie: Provoked
Praktijk: Boho curl
Diary: Lights, camera, action
Collectie: Undeniable Men
Automatisering: Ieks, een nieuwe klant
Business: Culturen
Producten: Productnoviteiten

Het volgende nummer van StylVision Magazine verschijnt rond 3 juli 2015.