Nummer 1, februari 2015

Nummer 1, februari 2015


Cover credits
Hair: Mark van Westerop@pro-solo for Wella Professional &Balmain
Hair Photographer: Carin Verbruggen & Ferry Drenthem Soesman
Make-up: Fedde Hoekstra for Ellis Faas @ House of Orange
Styling: Ashley Veraart@Eramanagment
Model: Lydia @Micha models Couture: Edwin Oudshoorn

Λ

E-learning

E-learning

Als je leerlingen in je salon krijgt die de kneepjes van het vak moeten leren, probeer je ze zo goed mogelijk te begeleiden en ze mee te nemen in jouw manier van werken. Maar zoveel informatie als zij krijgen, resulteert vaak in het niet onthouden van alles wat uitgelegd wordt. Zonde van de tijd en zonde van de verloren kennis. Maar daar hebben ze bij Koffijberg Hairdressers iets nieuws voor bedacht: instructiefilmpjes, die tot in den treure bekeken kunnen worden. Kimm Koffijberg legt het uit in haar column in StyleVision.

Λ

Natasja Keijzer: ‘Er moeten meer vrouwen naar de top!’

Natasja Keijzer: ‘Er moeten meer vrouwen naar de top!’

Passie en vakmanschap maken dat wat topvisagisten en topkappers onderscheid van kliederaars en schuurknippers. Zij kunnen altijd mooier en willen altijd beter. Ze leggen de lat hoog. Heel hoog. In de serie Leermeesters spreken we met de talenten aan de top én in de dop. Senior en Junior beschouwen elkaar, het vak en hun eigen Style en Vision. Deze keer: Natasja Keijzer (39) en Marieke Verhulst (28) van De Haren van de Keijzer.

Λ

Winter fairy tale

Winter fairy tale

Op de cover zie je het mooie winterse beeld, gecreëerd door Hairdresser of the Year 2014 Mark van Westerop. De foto is er een uit een prachtige collectie, gemaakt door een top team, die we je graag willen laten zien.

Λ

Spring summer 2015

Spring summer 2015

Het is nog een beetje lastig voor te stellen, maar ooit, eens, op een dag…wordt het weer voorjaar. Voorjaar, het seizoen van het nieuwe leven, van de nieuwe mode, van nieuw haar en visagie, van nieuwe kleuren en nieuwe kleuringen. In StyleVision vast een overzicht dat je helpt om je extra te verheugen op de tijden die gaan komen.

Λ

Kennis over kroeshaar

Kennis over kroeshaar

Salons waar zowel klanten met westers haar, als kroeshaar – oftewel natural black hair – terecht kunnen zijn dun gezaaid. Elk type haar verdient een specifieke behandeling, en voor consumenten met kroeshaar is een geschikte hair stylist vinden – zeker buiten de grotere steden – niet altijd even makkelijk.

Λ

Verder in dit nummer

News: Laatste nieuws uit de branche
Fotogalerie: Haar en Visagie
Steekproef
In de kijker: Achter de foto
Achter de schermen: “Ik wil graag wat meer”
Backstage: Tailor & Elbaz
Step by step visagie: Black galaxy
Praktijk: Undone glamour
Feature: Diavolo di colore
Diary: The American dream
Collectie: Sassoon professional
The Chair: Backstage bij Avelon
Beauty: Instamatic love
Automatisering: Wat zijn de stokbroodjes van de kapsalon?
Producten: Productnoviteiten

Het volgende nummer van StylVision Magazine verschijnt rond 10 april 2015.