Nummer 6, december 2014

Nummer 6, december 2014

Cover credits
Haar: Louise Vlaar@pro-solo for Wella professional & Balmain, Fotograaf: Ivo de Kok, Make-up: Angelique Stapelbroek, Styling: Ed Noijons@Pro-Solo

Λ

Bert de Zeeuw: ‘Weg met dat ego, bewaar je persoonlijkheid.’

Bert de Zeeuw: ‘Weg met dat ego, bewaar je persoonlijkheid.’

Passie en vakmanschap maken dat wat topvisagisten en topkappers onderscheidt van kliederaars en schuurknippers. Zij kunnen altijd mooier en willen altijd beter. Ze leggen de lat hoog. Heel hoog. In de serie Leermeesters spreken we met de talenten aan de top én in de dop. Senior en Junior beschouwen elkaar, het vak en hun eigen Style en Vision. Deze keer: Bert de Zeeuw (49) en Olcay Barutcu (27) van People Behind The Mirror in Ede. Het interview lees je in StyleVision.

Λ

Backstage mania

Backstage mania

Make-up artist Sanne Bleeker neemt je in haar ‘diary’ mee in haar leven. Dit keer het reilen en zeilen achter de schermen… “De balzaal op de Herengracht was gevuld met bloemen. Oudhollandse classics schalden door de ruimte en Bas Kosters flaneerde met zijn beroemde volgelingen door de kamer. De groene grasmat werd uitgerold, modellen kregen hun designeroutfit aangemeten en de make-upsessie was in volle gang. De show beloofde spectaculair te worden. Maar uiteraard gaat dat altijd gepaard met een flinke dosis stress. Backstage gekte. You either love it or hate it.” Haar hele verhaal vind je in StyleVision.

Λ

Chef de cabine

Chef de cabine

Marike van den Bos staat al jaren op goede voet met de organisatie van beurs Vrouw in Leeuwarden. Toen bekend werd dat dit jaar deze beurs in Groningen plaats zou vinden en er ook nog een mode-icoon op de beurs met een show aanwezig zou zijn, wist men Marike dan ook gelijk te vinden.

Λ

Haarverlies

Haarverlies

Kimm Koffijberg neemt je mee in de zakelijke kant van het runnen van een kapsalon. Dit keer praat ze over het fenomeen haarverlies bij mannen. “Haarverlies is voor veel mannen een gevoelig onderwerp. Mijn advies aan deze heren is meestal om het haar zo kort mogelijk te houden om het contrast tussen de vaak nog dikkere zijpartijen en de kalende bovenkant en inhammen zo klein mogelijk te maken. Er bestaan veel middeltjes tegen haarverlies, ik merk in de praktijk dat mannen dergelijke producten het liefst anoniem bij de drogist kopen. Wat bij de drogist wordt verkocht, is wel anders dan de producten die wij verkopen.” In StyleVision lees je de hele column.

Λ

The crafty wrap

The crafty wrap

Het creative team van Salon B laat in de serie Long Hair Inspiration iedere uitgave stap voor stap een look zien die letterlijk in een handomdraai gerealiseerd kan worden. Je vindt de step-by-step van ‘the crafty wrap’ in het nieuwe nummer van StyleVision.

Λ

Foutje…

Verdorie, doen we zo onze best om van StyleVision een geweldig, inspirerend en mooi blad te maken…ging er toch iets fout! Helaas zijn een aantal (eind)foto’s bij de rubriek Praktijk (pagina 23) niet goed geplaatst. Natuurlijk willen we je deze foto’s niet onthouden, daarom delen we ze hierbij alsnog. Met onze excuses natuurlijk.

Zo ziet het model er uit na het knippen en kleuren.

Breng voor deze look een beetje Osis+ Grip Extreme Hold Mousse (van Schwarzkopf Professional) aan en föhn het haar met een borstel. Werk vervolgens door het haar met een steiltang en breng een beetje BC Oil Miracle aan en werk dit door het gehele haar.

Werk voor deze variant door het haar met een steiltang, breng vervolgens Osis+ Session Label Salt Spray aan door het gehele haar. Schud vervolgens wat Osis+ Session Label Dust it Flex over de haaraanzet en een klein beetje over de rest van het haar. Style het haar vervolgens met je handen tot het gewenste resultaat is bereikt.

Λ

Verder in dit nummer

News: Laatste nieuws uit de branche
Fotogalerie: Haar en Visagie
Young Talent: Candy make-up artist
Steekproef
Wedstrijd: Pearl Make-up Battle
Presentatie: The Cutting Lab
In de kijker: Achter de foto
Achter de schermen: Haarwerken, nodig of niet?
Uitstraling: Vernieuwen
Step by step visagie: Faced
Praktijk: Metal chic
Branche: Hair Business Experience
Benefiet: Making Waves is win-win
Collectie: Shiny sequin
Producten: Productnoviteiten

Het volgende nummer van StylVision Magazine verschijnt rond 13 februari 2015.