Nummer 1, februari 2014

Nummer 1, februari 2014

Haar: Louise Vlaar @ pro-solo for Wella professional,
special thanks balmain hair
Fotografie: Mauro@freshmm
Make-up: House of orange
Model: Marleen@freshmm

Λ

De passie van een kleurmeester

De passie van een kleurmeester

Passie en vakmanschap maken dat wat topvisagisten en topkappers onderscheidt van kliederaars en schuurknippers. Zij kunnen altijd mooier en willen altijd beter. Ze leggen de lat hoog. Heel hoog. In de serie Leermeesters spreken we met de talenten aan de top én in de dop. De senioren en junioren beschouwen elkaar, het vak en hun eigen Style en Vision. In deze aflevering onze nieuwe columnist: Marriët Gakes, Color Director van Salon B en B Academy.

Λ

The Chair workshop

The Chair workshop

Iedereen die iets met de haar- of make-upwereld te maken heeft, is waarschijnlijk al bekend met The Chair. Zo niet, dan heb je echt iets gemist. The Chair is een videoplatform voor kappers, visagisten en consumenten die hun haar beter willen leren stylen. The Chair kijkt vooruit naar de komende trends en vertaalt dit naar kapsels die je dagelijks kunt gebruiken bij je werk. Lezers van StyleVision kunnen zich nu aanmelden voor een cursus van een dag om deze technieken te leren beheersen. Interessant voor kappers, maar zeker ook voor make-up artists die leuke, creatieve kapsels willen maken op de set.

Λ

The Great Gatsby

The Great Gatsby

Maurizio Silvi is een Oscar en BAFTA genomineerde make-up artist. Inmiddels is hij al veertig jaar werkzaam in de business. Hij werkte aan films als Romeo + Juliet, Moulin Rouge, Australia, Gangs of New York, The Tourist en de televisieserie Rome. Voor The Great Gatsby gebruikte hij nog een keer zijn kennis van traditionele make-up om diverse looks te creëren die zijn gebaseerd op de jaren ’20. Lees er alles over in deze editie van StyleVision.

Λ

Cover met een boodschap

Cover met een boodschap

Fresh for Africa: De covers van StyleVision worden dit jaar gemaakt door Louise Vlaar van ProSolo. Ze had hiervoor een speciaal verzoek. Deze cover wordt namelijk ook gebruikt voor het goede doel Fresh for Africa, georganiseerd door Fresh Model Management. Daar moet uiteraard meer aandacht aan besteed worden. Daarom vroegen we Suzanne Pots, eigenaresse van Fresh Model Management, en initiatiefnemer van het project, om ons meer uitleg te geven over de combinatie beauty met het goede doel. Ook vroegen we Louise naar haar kijk op de cover en Fresh for Africa.

Λ

Organized Chaos

Organized Chaos

Sanne Bleeker neemt je in haar nieuwe column mee in de wondere en chaotische wereld van de visagie. Dat het in die wereld niet altijd over rozen gaat, maar dat wel alles om kleur draait zal het komende jaar blijken. Welkom bij StyleVision, Sanne!

Λ

Achter de foto

Achter de foto

Bij in de kijker dit keer een terugblik op het Nederlandse feestnummer van l’Officiel 2013 waar topmodel Coco Rocha met nieuwe haircut op de cover pronkte. We kijken naar drie mensen achter de foto. Wie zijn ze, waar kennen we ze van, hoe zijn ze groot geworden? Laat je inspireren door de verhalen en portfolio’s van Coco Rocha, Jonas Bresnan en Brian Buenaventura.

Λ

Verder in dit nummer

News: Laatste haar- en make-upnieuws
Fotogalerie Haar
Fotogalerie Make-up
Steekproef
Praktijk: Construct
Collectie: Vintage reinvented
De Spiegel: Josh Veldhuizen
Creatief: Beelden zeggen meer dan woorden
Step-by-step: De look van Derek Lam
Business Factory: De nieuwe werkelijkheid
Inspirerend: The warrior updo
Tips en tricks: Kleur bekennen
Beurs: Voorjaarsbeurzen binnen- en buitenland
Beauty: Fashion shoot in de city
Trend: The bizarreness called beauty
Step-by-step: Flashlight
Fashion: Berlin Fashion Week
Klassewerk: Van moodboard tot shoot
Producten