Nummer 8, december 2013

Nummer 8, december 2013

Haar: Mark van Westerop for Sebastian Professional
Fotografie: Gaetan Caputo
Make-up: Angeligue Stapelbroek
Special thanks to Balmain Hair

Λ

Het opbouwen van een look

Het opbouwen van een look

Pascale Tesser werkte gedurende vijf dagen keihard met acht cursisten om ze te trainen en hun werk naar een hoger level te brengen. Veel starters willen vaak nog te veel aanbrengen en zien niet de eenvoud van het opbouwen van looks. Vandaar dat Pascale heeft ingespeeld op deze behoefte om te zien hoe er gewerkt wordt op een professionele set. Ze maakte voor StyleVision een verslag met veel foto’s en een checklist.

Λ

Red Carpet make-up

Red Carpet make-up

Red carpet make-up is van alle make-up misschien wel het moeilijkst. Hoewel de rol van red carpet nog niet zo groot is als in het buitenland, weet Dominique Samuel als geen ander hoe je een make-up voor de rode loper kunt creëren, in deze aflevering van ‘Beauty’ vertelt hij hier alles over.

Λ

Showtime

Showtime

Londen, Milaan, New York. Geweldig natuurlijk, maar Parijs blijft als het om mode gaat de stad van de magie, de climax van de traditionele fashionweeks. Als je naam hier niet valt, dan mag je collectie geen naam hebben. Het zijn dan ook lange rijen en volle zalen voor de Haute Couture en Haute Coiffure. Floor Kleyne, créateur/éducateur van de B academy, plukt de highlights uit de Franse lichtstad. Dat het achter de schermen niet allemaal glitter en glamour is, bewijst haar verslag.

Λ

Wella Open House

Wella Open House

De redactie van StyleVision werd ondergedompeld in de wereld van Wella Professionals tijdens het Open House event in Londen. Er werd een salon bezocht, gekeken naar het verleden, er werd een nieuwe collectie getoond, nieuwe producten gelanceerd en over plannen voor de toekomst verteld. Daarnaast was er ook nog aandacht voor de minder bedeelde medemens en het milieu. Het leek haast te veel om op te noemen, maar we hebben toch een poging gewaagd.

Λ

Uitstraling van je salon

Uitstraling van je salon

Corien Plaisier gaat lezers van StyleVision de komende tijd helpen met de uitstraling van hun salon. Met haar bedrijf Stippels & Co helpt Corien je op weg om met een frisse blik naar je salon te k¬ijken. Veel salons presenteren zichzelf op een heel brave manier en vallen daardoor niet op in het straatbeeld. Is jouw zaak een leuke verschijning en is daar wat van te zien aan de buitenkant? Wat kun jij doen aan de buitenkant van je bedrijf om meer op te vallen? Corien helpt je op weg…

Λ

Verder in dit nummer

News: Laatste haar- en make-upnieuws
Leermeesters: Piet en Patrick Kalle
Achter de schermen: High Speed fotografie
Fotogalerie
In de kijker: Achter de foto
Tips&Tricks: Appearance
Wedstrijd: TrendVision Awards
Praktijk: 40’s retro
Presentatie: Label.M meets Maikel Pique
Step-by-step vsiagie: Visious
Inspirerend: Curly Sue
Automatisering: Nieuwe generatie Da Vinci
Creatief: Jeroen van Lelieveld
Steekproef
De Spiegel: Jeroen Bos
The Chair: Fast updo
Producten: Haar en make-up producten