Nummer 3, februari 2013

Nummer 3, februari 2013

Cover Credtis
Fotograaf: Hans Mooijer
Make-up: Angelique Stapelbroek for Inglot
Styling: Ed Noijons @pro-solo
Haar: Mark van Westerop @pro-solo for Sebastian Professional
Haar assistent: Louise Vlaar @pro-solo

Λ

Een schot in de Roos

Een schot in de Roos

Roos van Binsbergen heeft in een paar jaar een jaloersmakende carrière opgebouwd. Na zelf jarenlang een trouwe afnemer te zijn geweest van hairextensions, slaagt ze in 2003 voor het diploma om de extensions zelf te mogen zetten. Vier jaar later opent ze haar eigen salon in Hengelo: Beauty by Roos, een salon die enkel gericht is op hairextensions. Uniek in Nederland. In deze StyleVision lees je het interview met haar.

Λ

Hairextensions bij alopecia areata

Hairextensions bij alopecia areata

Zo’n zes jaar geleden kreeg Elke last van de ziekte alopecia areata. Wat begon met een klein kaal plekje op haar achterhoofd, mondde uit in een kaal hoofd met hier en daar een plukje haar. Ze koos er twee jaar geleden voor om de rest van haar hoofd ook kaal te scheren. Nu, twee jaar later, is het haar van Ellen gelukkig weer gegroeid, alleen helaas niet overal. Haar vraag was of dit met extensions op te lossen viel. Sylvia Bruens van SoCap ging deze uitdaging graag aan.

Λ

Mari van de Ven

Mari van de Ven

Passie en vakmanschap maken dat wat een topkapper en visagist onderscheid van schuurknippers en kliederaars. Hij kan mooier en wil altijd beter. In de serie Leermeesters spreken we met de talenten aan de top en in de dop. De senioren en junioren beschouwen elkaar, het vak en hun eigen Style en Vision, zwart op wit. In deze aflevering: Mari van de Ven en Jelica Petrovic (23).

Λ

Mooi haar blijft niet bij dromen

Mooi haar blijft niet bij dromen

Omdat niet iedere klant Rapunzel of Diana Ross is, maar dat misschien wel eens wil zijn, zijn al lang geleden extensions ontwikkeld. En of het nu is voor volume, correctie, verlenging of om (tijdelijk) eens een andere coupe en kleur mee te creëren bij je klant… welke salon kan nog zonder? Zoveel merken, zoveel soorten extensions, we lichten in dit artikel een tipje van de sluier op.

Λ

Behind the scenes in Parijs

Behind the scenes in Parijs

De modeweken in Parijs zijn voor de buitenwereld vooral de weken van grote shows en dito namen. Honderden camera’s vangen in de modestad de glamour en glitter, vips en stars rond de catwalks. De ‘binnenwereld’ daarentegen is een wereld vol bloed, zweet en tranen. Geen camera’s dus backstage, maar wel onze special reporter Floor Kleyne.

Λ

Verder in dit nummer

News: Laatste haar- en makeupnieuws
Tips & Tricks: Nog meer mannen
Inspirerend: The big role
Creatief: Eindelijk voorjaar
Praktijk: White angles
Special: Hairdress
The Chair: Messy hair
Event: Trinity
In de kijker: Achter de foto
Show: TrendVision 2013
Step-by-step Visagie: Magenta Mystique
Steekproef
Beauty: Black&White
Stella&the City: Home sweet home
Fotogalerie: Haar en make-up
Techniek: FYI Spring/summer collection
Producten

Het volgende nummer van StyleVision verschijnt op 13 juni.