Nummer 1, februari 2013

Nummer 1, februari 2013

Cover credits
Haar: Mark van Westerop @ pro-solo for Sebastian Professional
Ass. haar: Louise Vlaar @ pro-solo
Make-up: Angelique Stapelbroek for Inglot
Fotograaf: Ivo de Kok, www.ivodekok.com
Styling: Annet Veerbeek, www.net-a.nl
Zwarte kraag: www.fleurgoedendorp.nl
Model: Freshmm

Λ

Hairstyle 2.0

Hairstyle 2.0

Het Belgische Kortrijk Xpo staat op 24 en 25 februari twee dagen lang helemaal in het teken van kappers. Op Hairstyle 2.0 zijn natuurlijk de nieuwste producten en meubels te vinden, maar je kunt er vooral terecht voor een stevige portie inspiratie. Naast de leerzame Technical Labs en Business Master Classes is er een gevarieerd showprogramma met gevestigde namen. Het showprogramma is veelbelovend met een inspirerende mix van nationale en internationale topkappers, waarbij diverse stijlen aan bod zullen komen. In StyleVision vind je de plattegrond, informatie en het showprogramma.

Λ

Backstage in Parijs

Backstage in Parijs

Zal de circulatie van de mode ooit stoppen? Nee. ‘Zolang de mens niet terugkeert naar het nudisme van Adam en Eva, zullen wij hoofd en huid blijven versieren,’ zei een Franse modegoeroe ooit. Voilá. Het was dus weer een drukte van belang, afgelopen najaar in Parijs. De lichtstad richtte zijn spotlights op de tientallen catwalks van de zomermode en StyleVision keek mee over de schouders van hairstylisten Floor en Judith van B.

Λ

Vooruitblik collecties voorjaar/zomer 2013

Vooruitblik collecties voorjaar/zomer 2013

In Looks van dit eerste nummer van 2013 laat StyleVision je een vooruitblik zien van de komende collecties. We kunnen ten slotte niet wachten tot het voorjaar is! Niet alleen om het betere weer, maar ook omdat we dan weer heerlijk los kunnen met de nieuwe make-upkleuren. Hoewel ieder merk natuurlijk een eigen visie en een heel eigen stijl en beeld heeft, zien we toch een overeenkomst tussen alle collecties: roze! En of het nu het roze van rozenblaadjes is of het roze van de pin-ups uit de jaren ’60, ieder zichzelf respecterend visagiemerk heeft dit seizoen wel een tint roze in de collectie.

Λ

Masterclass

Masterclass

De masterclass van Micky Jooren visagie-opleidingen is een praktijkgerichte opleiding van hoog niveau. Er worden nieuwe make-uptechnieken behandeld en er wordt gewerkt aan een professioneel portfolio zodat de cursisten na afronding van de opleiding zich kunnen presenteren bij potentiële opdrachtgevers. Een van de opdrachten is een model test shoot. Iedere cursist maakt twee looks op één model, waarbij de eerste look een naturel beauty is en de tweede look naar eigen creativiteit. Naturel beauty is een van de belangrijkste items die een visagist in zijn/haar portfolio moet hebben. Je ziet het in deze nieuwe StyleVision.

Λ

Vivian Baker: Make-up Wizard of Oz

Vivian Baker: Make-up Wizard of Oz

Ze beschrijft zichzelf als een ‘selfmade woman’ die haar vak ‘the hard knock way’ eigen heeft gemaakt. Al sinds haar achttiende baant ze zich als pionier een eigen weg in de wereld van visagie. Nu, jaren later, (oud genoeg om haar leeftij d niet meer prijs te willen geven) woont en werkt ze nog steeds in het kloppende hart van de Amerikaanse filmindustrie. En nog steeds is ze niet uitgeleerd. Met haar indrukwekkende prestaties en inzet voor de film Oz: The Great and Powerful mag zij ongetwijfeld tot echte wizard of Oz gerekend worden… Een exclusief interview in StyleVision.

Λ

Lezersaanbieding: Shoppen met korting

Lezersaanbieding: Shoppen met korting

Als abonnee van StyleVision maak je kans op deze aantrekkelijke lezersaanbieding. Als lezer kun je nu namelijk voordelig shoppen bij Dressesonly en Leux acessoires; feestelijke jurkjes en sieraden naar keuze. Lees snel verder op de productenpagina!

Λ

Verder in dit nummer

News: Laatste haar- en makeupnieuws
Wedstrijd: Maskerade
Trend: Icon Diaries
Fotogalerie: Haar
Beauty: Pure
In de kijker: Achter de foto
Tips&Tricks: App yours!
Creatief: Pastel vs Neon
Step-by-step: Italian Bold
Leermeesters: Robert van der Horst
Inspirerend:Long Hair Inspiration
Steekproef
Praktijk: Neo Couture
Collectie: Zomercollectie
Event: London Fashion Week
Bodypainten: Experimenteel
Fotogalerie Visagie: Mystieke avant-garde
Bedrijfsprofiel: Hairmission
Stella & the City: Working in the city
Producten

Het volgende nummer van StyleVision verschijnt op 21 maart.