Nummer 1, februari 2012

Nummer 1, februari 2012

Cover-credits:
Haar: The Mohicans
Make-up: Carlijn@Colourfool Agency
Fotografie: Torben Raun
Styling: Kim Arnolds
Modellen: Bianca @ MOD.S Agency, Marije @ MOD.S Agency
Kleding: Wendy Rombouts

Λ

Hairstyle 2.0: meer verrassing en inspiratie

Hairstyle 2.0: meer verrassing en inspiratie

Dit jaar belooft Hairstyle 2.0 dé vakbeurs voor kappers in de Benelux te worden. Met een geheel nieuw format staan dit jaar op 4 en 5 maart in het Rotterdamse Ahoy Experience, Interaction en Education centraal. Met de nieuwe naam en de vernieuwde opzet wil de beurs nog beter inspelen op de verwachtingen van de verschillende bezoekerssegmenten; ondernemers, salonmedewerkers, zzp-ers en studenten, iedereen kan aan de hand van de drie hoofdthema’s heel eenvoudig zijn of haar weg vinden op de beursvloer van Hairstyle2.0. Afhankelijk van je interessegebied, kies je zo je eigen route. Wil jij ook volledig up-to-date zijn? Kom dan naar Hairstyle 2.0 voor een interessant aanbod van nieuwe producten, praktijkgerichte workshops, verrijkende business masterclasses en inspirerende shows.

Λ

De Mohicans veroveren de wereld

De Mohicans veroveren de wereld

Dit jaar worden de covers van StyleVision gemaakt door een groep vakidioten bij wie het ambacht hoog in het vaandel staat. Puur haar met een fashion gevoel, waarbij vooral gekeken wordt naar de persoon in de stoel. Wie deze kappers zijn? Dat blijft dit jaar nog even geheim, maar ze noemen zichzelf Mohicans. Deze groep belooft groot te worden, niet alleen bekend bij de kappers van Nederland, maar ook bij de consument via fashion magazines. Waar staan ze voor, wat willen de Mohicans bereiken en vooral, welk gevoel willen ze uitdragen met de covers? Je leest het in StyleVision!

Λ

Path McGrath

Path McGrath

In elk nummer van StyleVision bespreekt make-up artist Sanne Bleeker de groten der aarde. Een bodemloze put vol inspiratie van invloedrijke ontwerpers, beroemde modellen, topvisagisten en wereldfotografen. Dit keer: Path McGrath. Vogue is al fan van haar vanaf het eerste uur en heeft deze beauty-guru in 2007 uitgeroepen tot meest invloedrijke visagist ter wereld. Alle grote runwaylooks komen van haar hand, celebs als Sarah Jessica Parker en Oprah Winfrey worden het liefst door haar opgemaakt en ook de magazines zijn gek op Path. In StyleVision lees je het hele interview met deze bijzondere dame!

Λ

Mari van de Ven

Mari van de Ven

Hij is haar- en make-up artist in hart en nieren en verstaat zijn vak als geen ander. De crème de la crème van de Nederlandse televisiewereld wil door hem mooi gemaakt worden en als kroon op zijn roemrijke carrière heeft hij sinds een jaar zijn eigen opleiding: de Mari van de Ven Academy. Reden genoeg voor een goed gesprek over het werk achter de schermen, de weg naar succes en echte schoonheid.

Λ

label.m meets the International Artistic Team

label.m meets the International Artistic Team

Eind november werd in de Gummmbar in Amsterdam, de nieuwe collectie van label.m en Toni&Guy gepresenteerd. Eamonn Boreham (International Artistic Director van label.m en lid van het International Art Team van Toni &Guy ) en Jason Dunn waren verantwoordelijk voor de coupes en styling. Victoria Fyfe, eveneens lid van het International Artistic Team van Toni&Guy, was verantwoordelijk voor de kleuring. Het Engelse Artistic Team was op uitnodiging van label.m naar Nederland gekomen. Dit indrukwekkende team mocht ’s ochtends de presentatie verzorgen in de aanwezigheid van een publiek dat bestond uit 75 label.m kappers die allemaal enorm nieuwsgierig waren naar deze nieuwe collectie. ’s Middags was er plek voor slechts 16 kappers die tijdens een uitgebreide workshop de gepresenteerde collectie zelf leerden knippen. StyleVision doet verslag van deze geweldige show!

Λ

Verder in dit nummer

News: Laatste haar- en make-upnieuws
Achtergrond: Trinity Haircare
Column: Tips&Tricks
Creatief: Sepehr, collectie spring/summer
Step-by-step: 5 minute updo
Galerie: Fotogalerie
Bodypaint: Leather body look
Movie: The Girl with the dragon tattoo
Portret: Fotograaf Paolo Roversi
Creatief: Maikel Piqué, Next Hair Guru
Feature: Red Elegance temptation 
Backstage: The Voice of Holland
Advertorial: Mysterieuze gasten
International: Growing old gracefully is so 1999
Praktijk: Future classics
Steekproef:
Column: Stella & the City
Collectie: Mannen
Trend Focus
Beauty: Editorial Look
Hotspots: Van Partyhouse tot make-upwalhalla
Chain Reaction
Producten

De volgende editie van StyleVision verschijnt op 17 maart.