Links

Nuttige sites

StyleVision Magazine verzamelde voor jou interessante en leuke links om efficiënt te surfen.

Ook een vermelding op deze pagina toevoegen? Informeer hier.

Λ

Bekende looks

Veel topkappers hebben eigen sites waarop je voorbeelden van de laatste collectie kunt vinden. Bijvoorbeeld:
Toni & Guy: www.toniguy.com ,
Andrew Collinge: www.andrewcollinge.com ,
Marlies Möller: www.marliesmoeller.com ,
Mahogany Londen: www.mahoganyhair.co.uk ,
Patrick Cameron: www.patrick-cameron.com .
Voor kapsels van eigen bodem kun je bijvoorbeeld kijken op de site van Coos de Joode: www.coosdejoode.nl , Ad Peters: www.adpeters.nl , Andy Uffels: www.andyuffels.nl en Richard Koffijberg: www.koffijberg.nl . De Haarmodelijn is onder meer te vinden op www.koc.nl .
Mario de Groot heeft een leuke website waarop hij bekende Nederlanders onder handen heeft genomen en waar zijn laatste werk voor glossy bladen vermeld staat, www.the-freaks.nl .

Λ

Beurzen

Info over de vakbeurs Hair Style in Rotterdam vind je op www.hairstyle.be of www.ahoy.nl. Op www.beautyweb.nl staat een complete lijst met vak- en consumentenbeurzen, die zeer regelmatig bijgewerkt wordt. Zoek je het liever internationaal, kijk dan eens op de website van de Alternative Hair Show (www.alternativehair.org), of de Haute Coiffure Francaise (www.haute-coiffure.com).

Λ

Consumenten

Je klanten vinden volop haarmodenieuws op www.beautyweb.nl . Overigens kun je je daar ook aanmelden voor de zoekmachine, zodat consumenten die een kapper zoeken snel bij jouw salon terechtkomen. Een fraaie Belgische portaalsite voor kappers én consumenten is www.fashylook.com .

Λ

Dreads & looks

Hairextensions, enhancers en dreads zijn momenteel "booming business". Ondanks de hoge kosten is er een enorme vraag naar. Commercieel gezien zijn deze behandelingen dus zeer aantrekkelijk voor de kapsalon. In Le Salon hebben we reeds aandacht aan besteed aan de diverse mogelijkheden. Hier geven we alvast een aantal sites van leveranciers. Kijk op hun site voor hun specifieke aanbod.
www.greatlengths.nl , www.dreadlocks.nl , www.dreadsfactory.nl , www.domecosmetics.com en www.euro-hair.com

Mochten die ouderwetse matjes ooit weer in de mode komen (laten we hopen van niet!), dan kun je op de Duitse site van www.fiese-scheitel.de genoeg inspiratie opdoen om de lokken van je klant desgewenst in dat model te knippen. Op de site vind je trouwens ook tal van andere, laten we zeggen, "interessante" kapsels uit de jaren '70 en '80.

Liefhebbers van de boblijn kunnen hun hart ophalen op de site van de Bob Haircut Worship Page ( www.boshaircuts.com/worship_bobs.html ). Je ziet er tal van varianten op deze coupe, al dan niet gedragen door diverse celebrities. Leuk om inspiratie op te doen!

Op de site van intercoiffure.nl vind je nog meer fraaie coupes.

Λ

Kappersorganisaties

Vrijwel alle kappersorganisaties hebben een plekje op het net gevonden. Een greep uit het aanbod: Haute Coiffure Française: www.hcf.nl. De mannenkappers presenteren zich op: www.mannenkappers.nl en meer informatie over Pivot Point vind je op www.pivot-point.com

Λ

Kappersproducten kopen

Via startpagina dochter www.kappers.pagina.nl kun je vrijwel alle grotere leveranciers van kappersproducten vinden. 

Λ

Meer over haar

HaedBlade, een ultiem scheermes voor een gladde kop! Meer informatie vind je op www.headblade.nl. In Nederland bestaat er een speciale Polikliniek voor Haar- en Nagelziekten, je vindt de kliniek op www.haarkliniek.com.
Op de site www.haarcentrum.nl kun je objectieve informatie vinden over haar en haarverzorging. Deze informatie is tot stand gekomen met de expertise van deskundigen op het gebied van haar en haarverzorging.

Λ

Ondernemen

Op de startpagina vrouwenbedrijf.pagina.nl vind je tal van handige links voor vrouwelijke ondernemers, over het starten van een eigen bedrijf, de belastingdienst, de Kamer van Koophandel etc. Maar ook mannelijke ondernemers vinden er vast en zeker nuttige informatie. De site www.artcoco.nl/links is speciaal voor starterende ondernemers. De Belastingdienst (www.belastingdienst.nl) kan het niet leuker voor je maken, maar wel overzichtelijker. CNV Kappers werkt voor de werknemers in de kappersbranche en schoonheidsverzorging, maar ook voor leerlingen. Op hun site www.cnvkappers.nl vind je interessante nieuwtjes, regels, antwoorden en tips waar je als kapper mee te maken kan krijgen.
Voor ondernemersinformatie kun je onder meer terecht op www.mkb.nl of bij de Kamers van Koophandel: www.kvk.nl. De brancheorganisatie Anko presenteert zich op www.anko.nl. Op www.koc.nl vind je alles over opleidingen in de Uiterlijke Verzorging.
Informatie over ambachtelijke beroepen, waar het kappersvak onder valt, kun je vinden op de site www.vaktoppers.nl. Je kunt er alles vinden over o.a. opleidingen, de arbeidsmarkt en de werkzaamheden.

Λ

Vakbladen

Koggeschip Vakbladen geeft diverse vakbladen uit op het gebied van uiterlijke verzorging. Prof Nail is hét vakblad voor professionele hand- en nagelverzorging. Het geeft praktische, vakgerichte informatie over technieken en systemen voor kunstnagels, algemene hand- en nagelverzorging maar ook over de exploitatie van een nagelstudio. Prof Nail verschijnt tien keer per jaar. Visagie het vakblad voor make-up & styling, is het tweemaandelijkse magazine voor iedereen die zich beroepsmatig bezighoudt met make-up, styling en mode. Esthéticienne is het maandelijks verschijnende, toonaangevende vakmagazine voor iedereen die zich beroepsmatig bezighoudt met schoonheidsverzorging en cosmetica in Nederland en België. Voetvak+ is het veelzijdige en inspirerende vakblad op het gebied van voetverzorging en pedicure. Deze uitgave verschijnt acht keer per jaar en richt zich op pedicures en podologen die hun vakgebied willen verbreden. Ook voor schoonheidsspecialisten en nagelstylisten die hun behandelingspakket willen uitbreiden met (cosmetische) voetverzorging. VoetVak+ biedt praktische, vakgerichte informatie over voetverzorging in de meest brede zin van het woord. Onderwerpen als pedicuretechnieken, reflexzonetherapie, voet- en beenmassages, podotherapie en cosmetische en decoratieve voetverzorging komen in elk nummer aan de orde. Bovendien biedt VoetVak+ informatieve reportages, kritische interviews en praktijkgerichte achtergronden. Met een schat aan vaktechnische informatie ter ondersteuning van een optimale beroepsuitoefening en een rendabele bedrijfsvoering. Massage Magazine is het nieuwe vakblad voor wellness- en massagetherapeuten en verschijnt zes keer per jaar. De brede oriëntatie staat borg voor een verrassend gevarieerde inhoud, informatief en inspirerend voor alle disciplines in de massagewereld. Door deze unieke benadering kunnen lezers hun kennis verbreden en verdiepen en tegelijk tal van ideeën opdoen voor nieuwe technieken en therapieën. Daarbij komen vanzelfsprekend ook de technische en medische aspecten van het vak regelmatig aan de orde. Bent u werkzaam in de massagebranche of een van de aanpalende vakgebieden, dan kunt u dit vakblad absoluut niet missen.

Λ

Overige

Overige

Op het forum van www.voorendoor.nl kun je in contact komen met mede-kappers.